Hlavní obsah

Nejsme prostě jako Angličané, nedokážeme dobré výkony opakovat, pravil rozmrzelý Šilhavý

Sofia

Měl jinou představu o loučení s úspěšnou kvalifikací završenou postupem na evropský šampionát, tím se trenér české fotbalové reprezentace netajil. „Chtěli jsme vyhrát, samozřejmě. Jenže bohužel,“ povzdechl si Jaroslav Šilhavý, když se posledních devadesát minut bojů o EURO 2020 na prázdném sofijském stadionu naplnilo a on se musel smiřovat s tím, že domácí Bulhaři po dvanácti předchozích duelech konečně slavili výhru. A právě na úkor českého týmu.

Foto: Stoyan Nenov, Reuters

Trenér Jaroslav Šilhavý během utkání v Bulharsku.

Článek
Fotogalerie

„Utkání se nám nepovedlo, takže hráče samozřejmě chválit nebudu. Nemáme prostě takovou kvalitu, abychom dokázali opakovat dlouhodobě dobré výkony od utkání k utkání," evidentně Šilhavého mrzelo, že po čtvrteční plzeňské euforii vyvolané výhrou nad Kosovem a postupem na šampionát přišlo sofijské vystřízlivění.

„Nejsme prostě jako Angličané, nemáme takovou kvalitu, jako oni. Prohrají s námi a hned v dalším střetnutí nenechají nikoho na pochybách, že jsou nejlepší," přiznával s neskrývaným rozčarováním v hlase.

Čekal víc. Chtěl víc. Toužil, aby zdárné tažní kvalifikací završila výhra nad Bulharskem.

„Jenže my hráli příliš pomalu a zdlouhavě, takže jsme nechali soupeře zformovat obranu a čekat na brejky, které byly v jeho podání hodně nebezpečné. Málo jsme se dostávali za jejich obrannou linii, scházely náběhy, a když už jsme se k nim dostali, pokazili jsme je," vyčítal svým svěřencům.

I další připomínky k jejich výkonu ale měl.

„I standardní situaci a gól jsme vlastně Bulharům darovali. A když jsme si v závěru připravili šance, kýženou vyrovnávací branku se nám vstřelit nepodařilo. V šestnáctce soupeře scházelo víc odvahy a také důrazu," vypočítával, co mu na hře a výkonu mužstva nejvíc vadilo.

„Mrzí to. Před třemi dny jsme vybojovali postup a teď v Sofii nezahrajeme, jak bychom si přáli. Nemyslím ale, že bychom Bulhary podcenili, nebo snad nechtěli. Sešlo se toho prostě víc," nepopíral, že rozbor nevydařených duelů, mezi které patřila příprava se Severními Iry stejně jako kvalifikační loučení v Sofii bude na hlubší analýzu.

„Každý hráč bojoval v každém zápase o nominaci na EURO, takže úsudek jsem si udělal a samozřejmě že už teď mi v hlavě krystalizuje. Někteří k ní mají blíž, jiní dál," pravil kouč národního týmu po prohře v Sofii výzamně.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články