Hlavní obsah

Kladno zažije miliónovou premiéru. Bude se zde boxovat o světový titul

Brno, Ústí nad Labem a Kladno. Právě poslední jmenované město se stane 30. listopadu třetím místem v Česku, kde se bude bojovat o světový boxerský trůn. Pás asociace WBC v atomové váze bude obhajovat Fabiána Bytyqi. Proti ní se postaví mexická soupeřka Ana Arrazola.

Foto: Facebook: Fabiána Bytyqi

Fabiána Bytyqi s mistrovským pásem organizace WBC. Zůstane ji i po Kladnu?

Článek

„Jde o soupeřku, která je výše postavená než ta minulá, k tomu má více zkušeností. Bude to těžký, snažíme se Fabianu připravit na to, že půjde o její nejtěžší zápas v kariéře," je přesvědčený trenér a manažer Lukáš Konečný, který o světový pás bojoval v Brně v roce 2012. Jeho svěřenkyně Bytyqi obhajovala světový titul na jaře v Ústí nad Labem.

Bytyqi v profesionální kariéře ještě neprohrála, má čtrnáct výher a jednu remízu. Zkušenější soupeřka je v profesionálním ringu už třináct let. Boxovala o tituly organizací WBC, WBO, WBA a IBF. V ringu má za sebou čtyřiačtyřicet duelů, osmadvacetkrát vyhrála.

V městské sportovní hale Kladno fanoušci uvidí minimálně deset zápasů v profesionálním boxu. „Rozpočet akce je okolo dvou milionů. Jsou zde velké poplatky federaci za titulový zápas Fabiany. Pár procent získám z dotace Středočeského kraje, lehkou měrou pomůže i město Kladno. I tohle je důvod, proč akce proběhne v Kladně," říká Konečný.

Mezi provazy se postaví také jedenadvacetiletá těžká váha Tomáš Šálek. Ten má za sebou jedenáct bitev, jen jednou prohrál. V dubnu v Pavlem Šourem. „Tam byl problém s jeho hlavou, chtěli jsme to řešit i se sportovním psychologem, k tomu jsme se úplně nedostali, takže jsem se toho ujal já. A já jsem hodně v uvozovkách psycholog. Prostě jsem mu vynadal a řekl své názory. Doufám, že si to v hlavě srovná," doufá Konečný.

Boxerský duel měl zažít i zápasník MMA Alexandr Cverna, mělo jít o jeho premiéru v profi ringu. Jenže vše je jinak. „Rozhodli jsme se pro něj, že je místní, doufali jsme, že přiláká domácí fanoušky jako Karel Hořejšek, ale Cverna mi minulý týden napsal, že startovat nebude. Proč, nevím. Pro mě to bylo nefér, protože je na plakátech, na propagačních spotech. Je to jeho volba," okomentoval Konečný vyškrtnuté jméno.

Foto: XFN

Lukáš Konečný (vlevo) se vrátil před rokem po téměř pěti letech do ringu, kde ve vyprodané O2 areně porazil slovenského bijce Matuše Babiaka.

V Kladně bude také boxovat Andrej Rudenko. Podle uznávaného žebříčku boxrec.com světové číslo 62 v těžké váze. Na svém kontě má dvaatřicet výher a jen čtyři prohry. „Všechno je o kontaktech, nebylo složité ho domluvit," usmál se Konečný.

Reklama

Související témata: