Hlavní obsah

Kvůli katastrofálnímu stavu trávníku na národním stadionu zakročil premiér

Kvůli katastrofálnímu stavu trávníku na národním stadionu ve Varšavě, kde se polští fotbalisté v úterý utkali se Slovinskem v kvalifikaci na mistrovství Evropy 2020, zakročil premiér Mateusz Morawiecki. Poláci zvítězili 3:2, ale jak hráči, tak trenér si stěžovali na stav trávníku na hřišti.

Foto: Petr David Josek, ČTK/AP

Polský premiér Mateusz Morawiecki.

Článek

"Poprosil jsem odpovědné lidi, aby se o tu záležitost začali zajímat a jednou provždy ji vyřešili," řekl šéf polské vlády Morawiecki ve středu večer v televizi Polsat. Chce, aby se národní stadion stal "předmětem hrdosti a byly na něm dobré podmínky ke hře".

Národní stadion, který stojí v centru Varšavy na východním břehu Visly, vznikl po přestavbě starší arény před fotbalovým mistrovstvím Evropy, které Polsko pořádalo společně s Ukrajinou v roce 2012. S kapacitou 58 500 míst k sezení jde o největší polský stadion.

Při zápase se Slovinskem si hráči stěžovali, že trávník na hřišti klouzal, byl příliš prosypaný pískem a drolily se z něj trsy trávy. "Chyběly už jenom hrabičky a lopatky," okomentoval to záložník Grzegorz Krychowiak. Brankář Wojciech Szczesny si postěžoval, že nešlo "o fotbal, ale o krasobruslení".

"Mluvit o trávníku na národním stadionu jako o pastvině je urážkou pastviny," uvedl v komentáři po utkání portál Wirtualna Polska.

V úterý neměli fotbalisté problém s trávníkem poprvé, stejná situace byla už při předchozím zápasu polské reprezentace se Severní Makedonií.

Reklama

Související témata:
Mateusz Morawiecki