Hlavní obsah

Extrémní podívaná s nádechem historie. Legendy předvedly dechberoucí skoky do starobylého bazénu

Džódpur/Praha

Z jejich kousků se tajil dech. Mistryně světa organizace FINA Rhiannana Ifflandová z Austrálie a kolumbijská legenda extrémního skákání Orlando Duque se nedávno zúčastnili jedinečné výzvy. Společně navštívili v indickém městě Džódpur historický bazén z 18. století, aby předvedli dechberoucí skoky z téměř 20 metrové výšky.

Šampioni předvedli extrémní skoky do bazénu z 18. stoletíVideo: Red Bull

 
Článek

Osmadvacetiletá šampionka Ifflandová má za sebou jedinečnou sezonu. Stala se první závodnicí v historii mezi ženami i muži, která během celého ročníku nenašla v závodech přemožitelku a opanovala všechny podniky se stoprocentní bilancí.

Královna uplynulé sezony spojila síly s legendárním skokanem Orlandem Duquem, aby letos ještě jednou potěšila všechny své příznivce pohledem na odvážné akrobatické umění. Jejich společné kroky zamířili k historickému bazénu v indickém městě Džódpur, který byl vybudován ve 40. letech 18. století a původně sloužil jako městská zásobárna vody.

V současnosti je historická stavba hojně navštěvována místními obyvateli a slouží jako městské koupaliště. Zejména děti ho využívají ke zchlazení během horkých dnů uprostřed milionového indického města. Na to, jak skokanská akce dopadla, se můžete podívat v přiloženém videu.

Reklama