Hlavní obsah

Kometa zlomila sérii hrůzy! Kladno padlo v Liberci, Plzeň vyhořela

lik, panSport.cz
Aktualizováno

Po šesti porážkách se dočkali. Hokejisté Komety Brno porazili ve 20. kole extraligy Hradec Králové 3:2 po prodloužení, když všechny tři branky domácích si připsal Martin Zaťovič. Překvapivou výhru 3:0 si odvážejí z Plzně hokejisté Olomouce. Dařilo se i Mladé Boleslavi, která vyhrála na ledě Litvínova 5:2. Čisté konto udržel v zápase s Pardubicemi i Čiliak a pomohl k vítězství Zlína 2:0. Výhru slaví i Liberec, který porazil Kladno 2:1.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Utkání Komety s Hradcem nabídlo řadu vypjatých momentů

Článek
Fotogalerie

Po bezbrankové první třetině se jako první dostali na ledě Plzně ke slovu Olomoučtí, když je v 23. minutě poslal do vedení Irgl. Favorizovaná Plzeň i přes střeleckou převahu narážela na výborně chytajícího Lukáše, a když přidal do konce prostřední části druhý gól hostující Kolouch, bylo zaděláno na překvapení. Ani v třetí části Indiáni výborně chytajícího Lukáše nepřekonali, při závěrečné power play navíc z Nahodilovy hole inkasovali třetí gól.

Boleslav rozhodla v první třetině

Horší vstup do zápasu snad domácí Litvínov ani mít nemohl. Ve 13. minutě prohrával po brankách Kousala, Najmana a Vondrky už 0:3 a o výsledku utkání bylo po prvním dějství prakticky rozhodnuto. A trápení domácích pokračovalo i v prostřední části. Veškeré naděje na případný zvrat vzal Chemikům v 33. minutě z přesilové hry Zbořil, který zvýšil už na 4:0. Verva i přes velkou ztrátu zápas nezabalila. Doudera a Mahbod snížili na 2:4. Rozhodující úder však přišel v 57. minutě, když se trefil Jeglič a rozhodl o vítězství Bruslařského klubu 5:2.

Pardubice padly se Zlínem

Téměř čtyřicet minut čekali fanoušci v Pardubicích na první branku a k smutku většiny z nich se o ni postaral z přesilové hry zlínský Fryšara, který zajistil po dvou třetinách hostům těsné vedení. Perníkáři nepřekonali s přehledem chytajícího Čiliaka ani v poslední dvacetiminutovce, sami naopak při power play inkasovali z hole Sedláčka a prohráli 0:2. Pardubice jsou po 20. kole poslední o skóre za Litvínovem.

Foto: David Taneček, ČTK

Zleva brankář Pardubic Ondřej Kacetl a Pavel Kubiš ze Zlína.

Hrachovina vychytal Kladno

Na první branku utkání si museli fanoušci počkat do 25. minuty, kdy pozornou obranu Kladenských překonal Filippi a poslal domácí do vedení 1:0. Klid dala Bílým Tygrům branka Hudáčka v 45. minutě, hosté stihli utkání zdramatizovat 36 sekund před koncem, kdy domácího Hrachovinu překonal Strnad. Domácí však již další drama nepřipustili a připsali si výhru 2:1.

Foto: Vít Černý, ČTK

Brankář Liberce Dominik Hrachovina.

Kometu zachránil Zaťovič

Bitvu trápících se týmů začala lépe domácí Kometa, která se dostala díky Zaťovičově brance do vedení v 19. minutě. I o druhou trefu Brna se postaral čtyřiatřicetiletý útočník. V 35. minutě využil Martin Zatovič přesilovou hru a zajistil domácím před rozhodujícím dějstvím dvoubrankový náskok.

A přesilovky hrály hlavní roli i ve zbytku zápasu. Mountfield se prosadil v této herní situaci ve 47. minutě, kdy Vejmelku překoval Jergl. A pro domácí bylo ještě hůř, když 80 sekund před koncem srovnal opět v početní výhodě Červený. Domácí tak spasil v prodloužení znovu Martin Zaťovič, který ve třetí minutě nastavení rozhodl, když využil další přesilovou hru.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Hromadná potyčka v zápase Brna s Hradcem

Výsledky 20. kola extraligy
Plzeň - Olomouc 0:3
Branky: 23. Irgl, 32. Kolouch, 59. Nahodil
Litvínov - Mladá Boleslav 2:5
Branky: 45. Doudera, 53. Mahbod - 6. Kousal, 12. Najman, 13. Vondrka, 33. Zbořil, 57. Jeglič
Liberec - Kladno 2:1
Branky: 25. Filippi, 45. Hudáček - 60. Strnad
Pardubice - Zlín 0:2
Branky: 40. Fryšara, Sedláček
Brno - Hradec Králové 3:2 po prodl.
Branky: 19., 35. a 63. Zaťovič - 47. Jergl, 59. Červený

Reklama

  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice