Hlavní obsah

Brno - Hradec Králové 3:2 PPVše zařídil Zaťovič! Kometa rozhodla v prodloužení

MinutaMin. Tým Hráč Akce
19. Zaťovič 1 : 0
35. Zaťovič 2 : 0
47. Jergl 2 : 1
59. Červený 2 : 2
63. Zaťovič 3 : 2
Záznam online reportáže

V nejsledovanějším zápase 20. kola hokejové extraligy porazila brněnská Kometa Hradec Králové 3:2 v prodloužení. Domácí vedli po dvou využitých přesilovkách kapitána Martina Zaťoviče. Za hosty nejprve snížil ve třetí třetině Jergl a minutu a půl před koncem základní doby vyrovnal rovněž v početní výhodě Červený. V prodloužení rozhodl svojí třetí brankou v zápase Zaťovič. Brňané tak ukončili sérii šesti porážek v řadě, naopak trápení Mountfieldu pokračuje, čtvrtfinalista Ligy mistrů nevyhrál už pět kol, dnes získal alespoň bod.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Martin Zaťovič z Brna se raduje z druhého vstřeleného gólu.

Článek
Fotogalerie

Klubový šéf Libor Zábranský při své obnovené premiéře na střídačce před vlastním publikem nenechal v sestavě kámen na kameni. Vedle jiného se lídrem prvního útoku stal Plekanec, složení jednotlivých řad pak nástupce Petra Fialy měnil i během utkání. Změny ve svých formacích udělal i poslední český zástupce v play off Ligy mistrů.

Nezměnil se ale očekávaný charakter hry, v němž převládala opatrnost a snaha neudělat chybu. Šancí bylo v první třetině poskrovnu, na straně Brna je měli Plekanec, Orsava a Lev, u hostů Rosandič. Do vedení ale šli přece jen aktivnější domácí, když Zaťovič zblízka využil přesilovou hru.

Partie s důrazem na pečlivost a bezchybnost pokračovala i po první přestávce. Kometa však měla navrch v početní výhodě. Zatímco Královéhradečtí svoji početní výhodu nevyužili, Brnu stačilo 18 vteřin při vyloučení Smoleňáka, aby kapitán Zaťovič přidal svůj druhý gól.

Další šance na navýšení náskoku měl Orsava, jemuž ale dnes střelecké štěstí nepřálo, stejně tak se vedlo i Svačinovi. Kometa měla nakročeno k tříbodovému vítězství, ale Východočeši se nevzdali. Na začátku 47. minuty využil přesilovou hru Jergl a vrátil je do hry o body.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Zleva Petr Holík z Brna a Radovan Pavlík z Hradce Králové.

Domácí neuhnuli od své poctivé obrany, důrazného forčekinku a dobrého bruslení, jenže dvě a půl minuty před koncem si Hradec Králové vybojoval přesilovku a zbytečné vyloučení Hrušky potrestal Červený.

V prodloužení pykal pro změnu hostující Rosandič a po kombinaci nejzkušenějších hráčů Komety poslal puk pod horní tyčku Mazancovy branky dnešní hrdina Brna Zaťovič.

20. kolo hokejové extraligy:
HC Kometa Brno - Mountfield Hradec Králové 3:2 v prodl. (1:0, 1:0, 0:2 - 1:0)
Branky a nahrávky: 19. Zaťovič (Orsava), 35. Zaťovič (P. Holík), 63. Zaťovič (Plekanec, O. Němec) - 47. Jergl (Smoleňák, Červený), 59. Červený (Vincour, Jergl). Rozhodčí: Pešina, R. Svoboda - Jindra, Zíka. Vyloučení: 4:5. Využití: 3:2. Diváci: 7415.
Brno: Vejmelka - O. Němec, Baranka, Bartejs, Pyrochta, Štencel, Gulaši, Malec - Svačina, Plekanec, J. Hruška - Kucsera, P. Holík, Zaťovič - Jenyš, Lev, Orsava - Horký, Kusko, Plášek ml. Trenéři: Zábranský, Horáček, Pokorný a Oslizlo.
Hradec Králové: Mazanec - Zámorský, Linhart, F. Pavlík, Šalda, Nedomlel, Rosandič, R. Pilař - Jergl, Koukal, Červený - Smoleňák, Cingel, R. Pavlík - Vincour, Rákos, Chalupa - Vopelka, Kevin Klíma, Perret. Trenéři: V. Růžička st., T. Martinec, Krátoška a P. Svoboda

Reklama

Související témata: