Hlavní obsah

Pražským lvům o chloupek uniklo finále. Rozhodla jedna sekunda

Praha
Aktualizováno

Sen skončil. Pražští lvi se v pátek po napínavé podívané nevklínili mezi postupovou šestku týmů a v boji o Super Cup při parkurovém vrcholu sezony Global Champions Prague Playoffs zůstali před branami finále.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Niels Bruynseels z týmu Prague Lions s koněm Gancia De Muze.

Článek

Domácí nakonec obsadili sedmé, tedy první nepostupové místo. O jejich osudu přitom v O2 areně rozhodl pomalejší čas.

Skvělý Niels Bruynseels zajel stejně jako ve čtvrtfinále s Ganciou de Muze čistou jízdu. Marco Kutscher, který nahradil v sestavě Gerca Schrödera, chyboval s Casallvanem hned na první překážce. Jednoho zaváhání se pak dopustil také finišman Lvů Mark Houtzager, jenž místo Calimera vyrazil do semifinále s klisnou Sterrehof´s Dante. Lvi tak měli v cíli na kontě osm trestných bodů s výsledným časem 205,52 sekund. V tu chvíli byli druzí za Valkenswaardem a museli čekat, jak si povede zbylých deset týmů.

A začalo pořádné drama. Za vedoucími Paris Panthers se totiž postupně srovnalo dalších šest družstev, jež nasbírala osm trestných bodů. Mezi nimi byli i Prague Lions, které nakonec rozesmutnila rychlost.

Jane Richardová-Philipsová z týmu Cannes po doskoku málem vypadla ze sedla, prekérní situaci však ustála a parkur absolvovala jen s jednou chybou, což bylo klíčové. Při Stars stálo štěstí, do finále proklouzli jako poslední, když Lvy předčili o pouhých 1,02 vteřiny! „Hrozný drama. Byl to tak strašně malinkatej kousek, že se tomu nechtělo věřit," mrzelo po závodě Annu Kellnerovou, která svoje parťáky znovu podporovala za mantinelem.

„Zvažovali jsme, jestli si zkrátit obraty, ale bylo to riskantní a byli jsme na začátku soutěže. Doufali jsme, že dvě chyby budou stačit, ale dnešní úroveň byla vysoká. Jsme velmi zklamaní, že nejsme ve finále, ale nic to nemění na tom, že koně a jezdci odvedli perfektní práci," řekla manažerka Lvů Jessica Kürtenová.

Spolu s Cannes Stars a Paris Panthers pronikla do nedělního finále (v 15.30 hod.) i družstva Valkenswaard United, Šanghaj Swans, Monaco Aces a obhájci trofeje Madrid in Motion. Naopak velké překvapení se zrodilo na účet horkých favoritů, když vypadly dva nejlepší týmy po základní části seriálu Global Champions League London Knights a St. Tropez Pirates.

Reklama

Související témata: