Hlavní obsah

Paráda! Slalomářka Dubovská šokovala devátým místem, zvítězila Shiffrinová

Levi
Aktualizováno

Životní jízdu předvedla slalomářka Martina Dubovská v prvním kole závodu Světového poháru v Levi, po které s číslem 56 kroutila hlavou nad desátým místem v cíli. Úžasné představení pak potvrdila i ve druhém kole, když dokázala senzační desáté místo ještě o příčku vylepšit. Ve finském středisku sváděly souboj dvě největší favoritky Slovenka Vlhová a Američanka Shiffrinová, která skvělou jízdou ve druhém kole dostala Slovenku pod tlak, ta ho neustála a závod nakonec nedokončila. První triumf v sezoně si tak zapsala fenomenální Mikaela Shiffrinová.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Slalom v Levi ovládla ShiffrinováVideo: sntv

 
Článek

Čtyřnásobná mistryně světa Shiffrinová konkurenci deklasovala téměř o dvě sekundy, Dubovskou o více než tři a půl. V historické tabulce slalomářských hvězd překonala o jedno vítězství švédskou legendu Ingemara Stenmarka, jenž kraloval mezi tyčemi v letech 1974 až 1987. Technicky dokonalé Američance na rekord stačilo necelých sedm let. Celkově si v SP připsala Shiffrinová 61. vyhraný závod.

V Levi bodovala i čtyřiadvacátá Gabriela Capová, třetí česká lyžařka Tereza Nová premiérový závod mezi elitou dokončila a obsadila 62. příčku.

Skvělé první kolo Dubovské, postoupila i Capová

Sedmadvacetiletá Dubovská právě v Levi před šesti lety poprvé bodovala ve Světovém poháru, tehdy byla osmadvacátá. A oblíbený závod dnes rozjela skvěle, protože do elitní desítky se prodrala s vysokým startovním číslem 56. Do druhého kola slalomu postoupila i Gabriela Capová z 28. místa, na vedoucí Slovenku ztrácela 3,23 s.

Dubovská zatím v seriálu SP bodovala devětkrát a vždy ve slalomu, naposledy letos v březnu ve Špindlerově Mlýně. Jejím maximem byla 18. příčka ze Semmeringu z prosince 2016.

Foto: Martti Kainulainen, ČTK/AP

Slovenská lyžařka Petra Vlhová ve slalomu Světového poháru ve finském Levi.

Reklama

Související témata: