Hlavní obsah

Düsseldorf - Bayern 0:4Bayern pod novým koučem suverénně vyhrál i potřetí, Lipsko si s chutí zastřílelo

Aktualizováno

Fotbalisté Bayernu Mnichov ve dvanáctém kole německé ligy porazili 4:0 Düsseldorf a suverénně vyhráli i třetí zápas pod vedením dočasného trenéra Hanse-Dietra Flicka. Bavorský celek je třetí, když ztrácí v tabulce jen bod na vedoucí Mönchengladbach, který v sobotu prohrál 0:2 v Berlíně s Unionem. Fotbalisté Lipska porazili 4:1 Kolín nad Rýnem a jsou na druhém místě.

Foto: Leon Kuegeler, Reuters

Fotbalista Bayernu David Alaba slaví po vyhraném utkání.

Článek
Fotogalerie

O výhře Bayernu na hřišti o záchranu hrajícího soupeře rozhodli Benjamin Pavard, Corentin Tolisso, Serge Gnabry a Philippe Coutinho. Mnichovský celek od debaklu 1:5 s Frankfurtem, po němž byl odvolán kouč Niko Kovač, vyhrál i potřetí, když navázal na triumf 2:0 nad Olympiakosem v Lize mistrů a bundesligovou výhru 4:0 nad Dortmundem.

V dresu obhájce titulu se tentokrát neprosadil Robert Lewandowski a skončila jeho rekordní střelecká série. Polský útočník dokázal skórovat v každém z předchozích jedenácti kol, což se dosud nikomu nepovedlo. Celkem během této série nastřílel šestnáct branek.

Bayern využil zaváhání vedoucího Mönchengladbachu, který po třech vítězstvích nestačil na nováčka soutěže.

Zaváhání Mönchengladbachu, který po třech vítězstvích nestačil na nováčka soutěže, dokázalo využít i Lipsko. Po výhře 4:1 nad Kolínem nad Rýnem ztrácí na druhé příčce stejně jako třetí Bayern jediný bod. Dvěma góly se na úspěchu podílel Emil Forsberg, na posledních 14 minut nastoupil i český útočník Patrik Schick.

Německá fotbalová liga - 12. kolo:
Brémy - Schalke 1:2 (80. Osako - 43. Harit, 53. Raman)
Düsseldorf - Bayern Mnichov 0:4 (11. Pavard, 27. Tolisso, 34. Gnabry, 70. Coutinho)
Eintracht Frankfurt - Wolfsburg 0:2 (19. Weghorst, 65. Victor)
Leverkusen - Freiburg 1:1 (36. Diaby - 5. Höler)
Union Berlín - Mönchengladbach 2:0 (15. Ujah, 90.+2 Andersson)
Lipsko - Kolín nad Rýnem 4:1 (31. z pen. a 79. Forsberg, 22. Werner, 37. Laimer - 39. Czichos)

Reklama

Související témata: