Hlavní obsah

Tenisový paradox: Prázdno na finále Davis Cupu, rekordy na exhibici v Mexiku

Roger Federer a Alexander Zverev přilákali v Mexiku rekordní návštěvu na tenisový zápas v historii. Jejich exhibici v největší býčí aréně světa sledovalo v sobotu 42 517 lidí, čímž výrazně překonali dosavadní rekord starý téměř deset let.

Foto: Rebecca Blackwell, ČTK/AP

Švýcar Roger Federer se raduje z vítězství nad Němcem Alexandrem Zverevem na tenisové exhibici v Mexiku.

Článek

Dvacetinásobný grandslamový šampion Federer během exhibičního turné po Jižní Americe odehrál v Mexiku čtvrtý z pěti plánovaných zápasů. Ten v metropoli proti Zverevovi měl stanovit nový rekord a přání pořadatelů se splnilo.

Foto: Edgard Garrido, Reuters

Němec Alexander Zverev během exhibičního zápasu s Rogerem Federerem v Mexiku.

"Na tento magický večer nikdy nezapomenu," zhodnotil osmatřicetiletý Federer nadšeně novou zkušenost, poté co o šestnáct let mladšího Němce porazil 3:6, 6:3 a 6:2.

Dosavadní rekordní počet 35.681 tenisových fanoušků dorazil v roce 2010 v Bruselu na bývalou domácí hvězdu Kim Clijstersovou proti Američance Sereně Williamsové. Exhibice se tehdy uskutečnila na Stadionu krále Baudouina.

Foto: Rebecca Blackwell, ČTK/AP

Švýcar Roger Federer po vítězství nad Alexandrem Zverevem v exhibičním utkání v Mexiku.

Turné, které začal v úterý, by měl Federer zakončit dnes v Ekvádoru. V únoru v Kapském Městě by pak chtěl sehrát exhibici proti Rafaelu Nadalovi a divácký rekord opět vylepšit. Organizátoři pro tuto příležitost chystají fotbalový stadion s kapacitou 55 tisíc lidí.

Reklama