Hlavní obsah

Utnuli sérii pěti venkovních porážek. Ale bod z Teplic byl stejně Baníku málo

Radek MalinaSport.czPrávo

Pět zápasů v řadě na hřištích soupeřů končilo pro ostravský Baník nezdarem. Po srpnovém triumfu na trávníku Opavy vyrazili borci z Bazalů mimo vlastní stadion k ligové bitvě na Spartu, do Jablonce, do Mladé Boleslavi, Plzně a na Slavii, ale vždy se vraceli s prázdnou a jejich skóre bylo 1:13. Až v neděli konečně zabrali. V Teplicích vybojovali bod. Ale nijak neskrývali, že jim byl málo.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Brankář Teplic Tomáš Grigar inkasuje gól z penalty od Patrizia Stronatiho.

Článek
Fotogalerie

„V prvním poločase jsme měli tři nebo čtyři dobré gólové situace, které jsme ve dvou případech nevyřešili dobře a jednou domácí zachránil brankář. Měli jsme být efektivnější a domácím odskočit. Cítíme, že v Teplicích jsme měli na vítězství," posteskl si Bohumil Páník, trenér Ostravy, když si přehrával brankové příležitosti Kuzmanoviče, Filla a Fleišmana.

„Chtěli jsme Teplicím vrátit domácí porážku," připomínal útočník Baníku Nemanja Kuzmanovič, že Severočeši v červenci v rozjíždějící se soutěži vyválčili na Bazalech těsné vítězství. „Do přestávky jsme nějaké příležitosti měli. Po obrátce jsme vstřelili branku a měli jsme si vývoj pohlídat. Říká se, že bod ze hřiště soupeře je dobrý, ale remíza z Teplic je pro nás ztráta," lamentoval Kuzmanovič.

Právě on byl u obou gólových momentů utkání. Nejprve krátce po obrátce pláchl domácímu Jeřábkovi, který unikajícího ostravského útočníka skosil. „Snažil jsem se natlačit před protihráče. A pak jsem najednou ležel na trávě a zastavil se až v pokutovém území. Možná to byl i zákrok na červenou, ale jestli ke kontaktu došlo v pokutovém území nebo před si nejsem jistý," říkal bezprostředně po utkání Kuzmanovič.

Sudí Královec nařídil pokutový kop, který hostující Stronati proměnil. „Já jsem určený jako jednička, Patrizio je dvojka. Když jsem byl faulovaný, nechtěl jsem pokutový kop zahrávat. A šlo o dobrou volbu," připomínal Kuzmanovič, že se řídil starým pravidlem, podle nějž by faulovaný hráč neměl být v případě penalty exekutorem.

Srbský útočník pak z bezprostřední blízkosti viděl i vyrovnávací gól. Po výpadu Baníku totiž Teplice podnikly rychlý brejk, na jehož konci Řezníček slavil vyrovnání. „Ani nevím, jak se stalo, že zrovna já jsem byl po boku našeho stopera Stronatiho. Měl jsem za sebou padesát metrů dlouhý sprint na velké vápno Teplic, Grigar však míč po centru chytil a já mazal zpátky. Už jsem neměl síly Řezníčka zachytit. Přišlo mi, že byl v ofsajdu, ale možná udělal tak dobrý náběh," krčil rameny Kuzmanovič nad hraniční situací, kterou sudí posoudili ve prospěch Severočechů.

Fakt, že se spoluhráči slibně rozehraný zápas nedotáhli k tříbodovému zisku, jej štval. „Je fajn, že jsme utnuli bídnou sérii na hřištích soupeřů. Ale chtěli jsme potvrdit triumf nad Karvinou tříbodovým ziskem. Potřebujeme nějakou vítěznou sérii," posteskl si Kuzmanovič.

Reklama