Hlavní obsah

Šlégr rezignoval na post trenéra Litvínova

Litvínov

Jiří Šlégr rezignoval na post trenéra hokejistů Litvínova. Předposlední tým extraligové tabulky dočasně povedou Radim Skuhrovec, Jindřich Kotrla a Josef Beránek.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Jiří Šlégr už hokejisty Litvínova nepovede.

Článek

Situace začíná být v Litvínově kritická. Mužstvo za celou sezonu vyhrálo jen pět z jednadvaceti duelů a Šlégr, jenž je zároveň šéfem klubu, nabídl svou rezignaci už před měsícem. Tehdy ji ale představenstvo nepřijalo a realizačnímu týmu namísto toho doporučilo provést změny v kádru.

Nyní už ale olympijský vítěz z Nagana, který tým převzal v závěru minulé sezony po odvolaném Milanu Razýmovi, na střídačce končí.

V úterním domácím zápase proti Karlovým Varům povedou Chemiky jeho dosavadní asistenti Radim Skuhrovec s Jindřichem Kotrlou spolu se sportovním ředitelem Josefem Beránkem.

„Jiří Šlégr se po zápase v Hradci Králové (Litvínov v neděli na ledě Mountfieldu prohrál 2:6) rozhodl rezignovat na svou pozici hlavního trenéra a dát tak mužstvu nový impulz. Sportovní úsek klubu hledá nového hlavního trenéra. Jasno by mělo být v nejbližších dnech," uvedl Litvínov na svých oficiálních stránkách.

Litvínov je čtvrtým klubem, který v probíhajícím extraligovém ročníku mění trenéra. Nejprve byl na začátku října odvolán v Pardubicích Ladislav Lubina a tým převzal jeho asistent Radek Bělohlav. V polovině října pak skončil ve Zlíně Antonín Stavjaňa, jehož nahradil Robert Svoboda.

Před týdnem pak šéf Komety Libor Zábranský nahradil na střídačce Petra Fialu, který rezignoval po výprasku s Karlovými Vary. Před měsícem se měnil realizační tým v Hradci Králové, Vladimír Růžička starší doplnil na pozici hlavního kouče Tomáše Martince.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice