Hlavní obsah

Rosol se pustil do kapitána Davis Cupu. Proč jsem nebyl v týmu? Elegantně se to zametlo

Praha

Český daviscupový tým se po éře Tomáše Berdycha a Radka Štěpánka propadá v mezinárodním měřítku hluboko za elitní pozice. Teď se kolem něj navíc šíří dusná atmosféra, kterou po losu kvalifikace o finálový turnaj v Madridu 2020 rozvířil Lukáš Rosol.

Foto: Sport.cz

Lukáš Rosol se pustil do kritiky daviscupového kapitána

Článek

Kvalifikační derby se Slovenskem se bude sice hrát až v březnu, ale kapitán Jaroslav Navrátil bezprostředně po losu naznačil složení týmu, v němž se s aktuálně druhým nejlepším českým tenistou a daviscupovým šampionem Rosolem evidentně moc nepočítá.

„Základem určitě bude Veselý, Forejtek a Lehečka. Další dva hráče doplním podle momentální formy," avizoval Navrátil. A následně dodal: „Nabízí se návrat Lukáše Rosola. Podle toho, jak bude hrát. Pátý hráč se uvidí. Důležitá bude čtyřhra."

Navrátil už vsadil na jím zmíněné složení týmu v bitvě prvního kola euro-africké zóny v Bosně a Hercegovině, kde zejména zásluhou Jonáše Forejtka vybojovala reprezentace vítězství 3:2.

Kapitánův komentář ale Rosola pořádně podráždil.

„Docela mě zaskočila slova pana Navrátila. Všimli jste si vůbec, že se nikdo nezeptal už v Bosně, proč jsem vlastně nehrál? Proč jsem nebyl v týmu a kde je pravda?" ptá se někdejší wimbledonský přemožitel Rafaela Nadala na svém instagramovém účtu.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Lukáš Rosol (@rosollukas),Lis 24, 2019 v 11:25 PST

„Dobře se to zametlo pod koberec, co říkáte? Jsem připraven reprezentovat pokaždé Česko!" pokračuje.

Zaskočený Navrátil

Dlouholetý šéf národního týmu je, podle slov mluvčího Karla Tejkala pro Blesk, Rosolovým útokem zaskočen. Český veterán se mu prý před duelem s Bosnou omluvil s tím, že je unavený. Každopádně má mít, i po svých komentářích, dveře do reprezentace otevřené.

„Říkali jste si někdy, proč tam není třeba náš první deblista Roman Jebavý? Proč tam není Zdenda Kolář, náš třetí hráč?" naváží se Rosol dál do složení týmu upozorněním na lepší žebříčkové postavení jím zmíněných hráčů, kteří však nejsou ve stáji manažera Miroslava Černoška, oproti juniorským grandslamovým šampionům, jimž patří ve světovém rankingu ATP pozice až v šesté stovce.

„Možná se brzy dozvíte odpověď, ale je to spíš na knížku," dodává Rosol.

Není první, kdo si stěžuje na různé zacházení s hráči v daviscupové reprezentaci. V minulosti se ozval třeba Jan Hernych, jenž si před osmi lety stěžoval na finanční podmínky a následně v reprezentaci skončil.

Reklama