Hlavní obsah

Hvězda letí vzhůru. Český mladík se dočkal dalšího ocenění

Postupový duel s Kosovem (2:1) mu vyšel na jedničku. První gól národního týmu dal, o druhý ho připravila jemná teč spoluhráče. Mladík Alex Král výrazně přispěl české fotbalové reprezentaci k účasti na EURO 2020 a po návratu do Moskvy se dočkal dalšího ocenění. V kabině Spartaku převzal osobní kartu pro videohru FIFA 20, kterou si vysloužil zařazením do sestavy týdne.

Foto: Sport.cz

Alex Král se v kabině Spartaku pyšní osobní kartou.

Článek

Jde sice jen o PlayStation, každá pochvala se však cení. Ruská média o 21letém fotbalistovi píší jako o hrdinovi české reprezentace. Nominace do jedenáctky Ultimate Team je pro něj dalším oceněním.

Když se Alex Král v zimě vracel z Teplic do Slavie, rozhodně netušil, jak rychle se dají události do pohybu. Tažení Evropskou ligou, double, debut v reprezentačním áčku. Když pak sešívaným pomohl do Ligy mistrů, okamžitě za víc než 300 milionů korun přestoupil do Spartaku Moskva.

„Užívám si, co všechno se za poslední rok v mé kariéře stalo. Je vidět, že kroky, které děláme s rodiči a s agentem, jsou správné. Je teď potřeba zůstat na zemi a pokračovat postupnými kroky v tom, co mě dostalo tak daleko. Věřím, že má kariéra bude mít pořád vzestupnou tendenci," pochvaluje si vlasáč s vizáží dvojníka Davida Luize.

Není přitom vyloučen další posun výš. Po kvalifikačním skalpu Anglie (2:1) začal Krále sledovat Everton...

Reklama

Související témata: