Hlavní obsah

Slavia by ráda výjimečně napodobila Spartu, slušná část sázkařů jí věří

Ač se slávisté se sparťany zrovna nemusejí, jedno společné téma budou ve středu večer v Edenu jistě mít. Sešívaní budou chtít pro jednou rivala napodobit. Letenští totiž dokázali před třemi lety doma Inter Milán pod trenérem dorostenců Holoubkem přehrát 3:1 a poté i postoupit do jarní fáze Evropské ligy. O výhru se pokusí i Slavia, jen o level výš, v základní skupině Ligy mistrů.

Na předzápasovém tréninku Slavie před duelem Ligy mistrů s Interem Milán nechyběl Tomáš SoučekVideo: Sport.cz

 
Článek

Pražská Slavia se ve středu představí v dalším utkání Ligy mistrů, na domácím stadionu přivítá Inter Milán. V úvodním duelu na San Siru sešívaní italský celek dokonale zaskočili a připsali si bod, do odvety před našlapaným Edenem mohou Souček a spol. nastoupit s oprávněnými ambicemi. Jakkoliv je favoritem zápasu Inter (2,2:1), kurs 3,4:1 na triumf domácích naznačuje, že jejich případný úspěch by žádnou velkou senzací nebyl. Remíza se sází v poměru 3,5:1.

„Slavia zatím nedala velkoklubům vydechnout, vše korunovala remízou v Barceloně, ale nyní potřebuje bezpodmínečně bodovat. Umělecký dojem by tentokrát ráda vyměnila za vysoké bodové známky," říká s nadsázkou Petr Urbanec, bookmaker Tipsportu.

Jedině výhra udrží Slavii naději na 3. místo a postup do jarního play off Evropské ligy. „Možná se zdají po skvělých výkonech Slavie stanovené kurzy pro ni až nespravedlivé, ale ve středu se utká s jedním z top evropských klubů, který atakuje čelo italské Série A a má v kádru ‚miliardové' hráče," připomíná Urbanec, že je Inter před výkopem utkání favoritem.

Trpišovský znovu vsadí na totální fotbal

„Chtějí-li slávisté udržet naději na jarní fázi Evropské ligy, potřebují s Interem nutně vyhrát. Bod z Barcelony byl podložený mimořádným výkonem, do značné míry se na něm ale podepsalo i tolik potřebné štěstí. Na to trenér Trpišovský nemůže spoléhat, proto bude opět od první minuty ordinovat aktivní totální fotbal, který Italům v prvním zápase tolik nechutnal," avizuje Michal Hanák, hlavní bookmaker Fortuny.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jakub Hromada ze Slavie během tréninku před utkáním s Interem Milán.

„Milánští se nicméně z úvodního duelu poučí. Pokud chtějí setrvat v Lize mistrů, je pro ně porážka nemyslitelná, Evropská liga pod Alpami nikoho zajímat nebude. Zápas je hodně otevřený, remíza nevyhovuje nikomu, což je předpoklad, aby padalo více branek," dodává Hanák.

Kolik branek může padnout?

Hosté jsou favoritem, podle kurzů však nijak neotřesitelným.

„Podle sázek, které jsme doposud na utkání přijali, to vypadá, že sázkaři dvakrát velkým optimismem nehýří. Aktuálně věří domácímu týmu 28 % sázkařů, zatímco 64 % z nich je přesvědčeno o jasné výhře Italů. Osm procent fanoušků pak doufá, že oba týmy v základní době vybojují alespoň remízu," rekapituluje Markéta Světlíková, tisková mluvčí Chance.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Slavie Jindřich Trpišovský a Vladimír Coufal během tréninku před utkáním Ligy mistrů s Interem.

„Dále se mezi sázkaři intenzivně tipuje i počet gólů, které v Edenu uvidíme. Zatím se nejvíce tipujících kloní k názoru, že se můžeme těšit nejméně na dvě branky a hned v těsném závěsu je sázka na pouhou jednu branku v utkání," uvádí Světlíková.

Spartě tehdy sázkaři absolutně nevěřili

Červenobílí zatím ani v jednom utkání Ligy mistrů proti gigantům nepropadli, naopak.

„Kurzový rozdíl rozhodně není neřešitelný a připomeňme situaci z roku 2016, kdy se na Inter Milán chystala Sparta," vzpomíná Urbanec. „Sparta má jakousi šanci jen v případě, že Inter nasadí hráče z lavičky a krizí zmítaného soupeře podcení," řekl tehdy bookmaker a vysvětloval tím vypsané kurzy na výhru obou týmů, které nebyly až tolik rozdílné: Sparta 2,9:1 - Inter 2,45:1. Spartě ale tehdy sázkaři absolutně nevěřili, narychlo měnila trenéra. Úspěšná Slavia je na vrcholu, porazit Inter by bylo posvěcením cesty zn. JT. Slavia má podle sázkařů u Tipsportu slušné šance uspět: 30 % tipujících věří ve vítězství, 7 % vsadilo remízu a zbytek tipuje výhru Interu Milán.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Slavie Ondřej Kolář během tréninku před utkáním s Interem Milán.

Sílu Interu reflektují i sázkaři u Fortuny, když 65 % vkladů zatím směřuje na výhru hostů. Na smírný výsledek připadá 10 % sázek, celá čtvrtina tipérů pak věří, že Slavia může italského giganta skutečně porazit.

Podle kurzů by se měly v utkání střelecky prosadit oba celky, na branku sešívaných je kurz 1,38:1, v případě Interu pak dokonce 1,22:1. S bezbrankovou remízou tak jako v Barceloně protentokrát nepočítají ani sázkaři, tiket na přesné skóre 0:0 v kurzu 10,5:1 podali ve Fortuně k úternímu poledni všehovšudy 4 klienti.

Reklama

Související témata: