Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Hradec Králové 1:0Hokejisté Mladé Boleslavi udolali Hradec Králové

MinutaMin. Tým Hráč Akce
20. Bernad 1 : 0
Záznam online reportáže

Mladá Boleslav

Hokejisté Mladé Boleslavi porazili v utkání 22. kola extraligy Hradec Králové těsně 1:0. O jediný gól zápasu se postaral v závěru první třetiny obránce David Bernad. Čisté konto udržel díky 27 zákrokům brankář Gašper Krošelj, jenž neinkasoval ani během 65 minut hry předchozího duelu se Spartou. Středočeši bodovali počtvrté za sebou, z toho třikrát vyhráli, Mountfield si naproti tomu připsal v extralize šestou porážku z posledních sedmi vystoupení.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Hráči Mladé Boleslavi děkují brankáři Gašperu Krošeljovi - ilustrační foto.

Článek

V první třetině měl více práce strážce domácí branky Krošelj, ale jako první inkasoval na druhé straně Mazanec. To když v čase 19:12 proplachtila až do sítě utajená Bernadova střela od levého mantinelu.

V polovině zápasu mohl srovnat Vincour, který se z ničeho nic vyřítil na Krošelje, ten ale nechal při samostatném úniku vyniknout svoji lapačku. V další šanci jenom srazil puk Krošelj vedle sebe při Šaldově pokusu, ale z brankoviště stačil kotouč odpálit Zbořil.

Na druhé straně nejprve tečoval šikovně Jeglič Ševcovu střelu, s následnou Hrbasovou dělovkou si Mazanec s obtížemi poradil. Bruslařům patřil závěr třetiny, ale ani Klepiš číhající u tyčky skóre neposunul.

V úvodu třetí třetiny jeli Klepiš se Šťastným sami na Mazance, ten si ale nakonec se zakončením Klepiše dokázal poradit. Mladoboleslavští se neuchýlili jen k bránění výsledku, naopak to byli oni, kdo byl ve třetí části aktivnějším týmem. Rozhodnout mohl pět minut před koncem Kousal, ale Mazanec našel puk po jeho střele v lapačce.

Zápas se hrál velmi slušně, za faul se na každé straně vylučovalo pouze jednou. Dvě a půl minuty před koncem však musel na trestnou lavici Šťastný za vyhození puku a Východočeši dostali šanci na vyrovnání, kterou zesílili po 45 vteřinách odvoláním Mazance. Krošelj si ale poradil i se závěrečnou střelou Pilaře a podruhé za sebou neinkasoval v základní hrací době.

22. kolo hokejové extraligy:
BK Mladá Boleslav - Mountfield Hradec Králové 1:0 (1:0, 0:0, 0:0)
Branka a nahrávky: 20. Bernad (Fillman, Klepiš). Rozhodčí: Šír, Šindel - L. Kajínek, Rampír. Vyloučení: 2:1. Bez využití. Diváci: 2987.
Mladá Boleslav: Krošelj - Ševc, Hrbas, Dlapa, Pláněk, Bernad, Fillman - D. Šťastný, Bičevskis, Klepiš - Vondrka, A. Zbořil, Skalický - J. Stránský, Jeglič, Cienciala - P. Kousal, Najman, Flynn. Trenéři: Rulík a Patera.
Hradec Králové: Mazanec - Zámorský, Linhart, F. Pavlík, Rosandič, R. Pilař, Nedomlel - Vincour, Rákos, Červený - Smoleňák, Cingel, Chalupa - Jergl, Koukal, Perret - Vopelka, Dragoun, R. Pavlík. Trenéří: V. Růžička st., T. Martinec, P. Svoboda a Krátoška.

Reklama

Související témata: