Hlavní obsah

Jakmile se rozhodnu odejít, už se nikdy nevrátím, má jasno čtyřnásobný světový šampion ve formuli 1

Praha

I když nedávno prohlásil, že současná formule 1 už není tou, do které se zamiloval, končit ještě nehodlá. Smlouvu, která mu u Ferrari vyprší po příští sezoně, by tak rád ještě prodloužil. Sebastian Vettel totiž stále doufá, že se mu s italskou stájí podaří získat titul. „Jen doufám, že to nebude trvat dalších více než pět let, než se nám podaří šampionát vyhrát,“ říká čtyřnásobný mistr světa.

Foto: Sport.cz

Sebastian Vettel.

Článek

Letošní sezona vůbec nevyšla podle jeho představ. Sice to během předsezonních testů vypadalo, že by Ferrari mohlo konkurovat Mercedesu, avšak v závodech se to nepotvrdilo. Sebastian Vettel nedávno prohlásil, že tým si, že se mu nedaří, dlouho nechtěl přiznat. Z formule 1 byl podle svých slov zklamaný.

Během letošního šampionátu vyhrál jediný závod a v průběžném pořadí šampionátu mu patří průběžné páté místo. Navíc je v něm až za svým týmovým kolegou Charlesem Leclrecem, se kterým nemá ideální vztah. K tomu všemu se na něj stále častěji valí kritika, že ve velkých cenách hodně chybuje.

Mnoho odborníků už dokonce spekulovalo, že z formule 1 odejde. Německý jezdec však hodlá pokračovat dál. „V dohledné době, nehodlám končit,“ uvedl Vettel na webu motorsport-total.com. „Závodění si stále užívám,“ tvrdil dvaatřicetiletý Němec, který by chtěl ke čtyřem titulům s Red Bullem přidat ještě jeden s Ferrari.

„Jen doufám, že to nebude trvat dalších více než pět let, než se nám podaří šampionát vyhrát,“ dodal s tím, že až jednou odejde do důchodu, případný návrat nebude přicházet v úvahu. „Skončím, až se mi bude chtít a bude mi to připadat jako správné rozhodnutí. Mám už spoustu nápadů, co pak budu dělat. Jakmile se takhle rozhodnu, už se nikdy nevrátím,“ doplnil Vettel.

Reklama

Související témata:
  Vítěz: L. Norris (McLaren) Velká cena Číny - kvalifikace na sprint Vítěz: L. Norris (McLaren) konec
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
  Velká cena Číny - sprint zítra 05 : 00
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny - kvalifikace zítra 09 : 00
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články