Hlavní obsah

Nejlepší střelec Slavie v letošní Lize mistrů na průčelí stadionu? Začnu jezdit zadem, směje se trenér

Praha

Může se titulovat jako nejlepší střelec Slavie v letošním ročníku Ligy mistrů. Pražané včetně dvou duelů v předkole během šesti zápasů vstřelili čtyři branky. Dvě z nich si připsal obránce Jan Bořil! Nejprve v odvetě play off proti Kluži vystřelil postup, pak pokořil v domácím duelu brankáře Barcelony. Na Camp Nou však vyšli Pražané naprázdno. A osmadvacetiletý zadák doufá, že ve středečním večerním utkání skupiny F Ligy mistrů proti Interu Milán slávisté procitnou a hlavně jejich trefy přinesou vítězství!

Slib platí. Když dá Jan Bořil vítězný gól, bude jeho portrét viset na průčelí Edenu Video: Sport.cz

 
Článek

Je nám jasné, že tady budeme trpět, říká před zápasem se Slavií trenér Interu Antonio Conte

Slavii před zápasem s Interem trápí zdravotní trable. Nastoupí Souček, Ševčík, Masopust a Kolář?

Poradí Jindřich Trpišovský ohledně sexu hráčům stejně jako italský kouč Antonio Conte?

Na předzápasovém tréninku Slavie před duelem Ligy mistrů s Interem Milán nechyběl Tomáš Souček

„Souboj s Interem vnímám jako zápas podzimu. A všichni kluci v šatně zrovna tak. Pokud se nám podaří vyhrát, přeskočíme Inter v tabulce a budeme mít naději na třetí místo, které garantuje jarní účast v Evropské lize, což je náš cíl. Navíc chceme potěšit fanoušky a konečně doma vyhrát. Vždyť v Edenu jsme zatím neudělali ani bod," připomíná Bořil, že Slavia na úvod skupiny remizovala právě na hřišti středečního soupeře a ve čtvrtém duelu pak vybojovala bezbrankovou remízu na stadionu Barcelony.

Pokud to Pražané myslí s postupovými plány vážně, potřebují proti Interu zlepšit produktivitu, která je pro Slavii v probíhajícím ročníku Ligy mistrů nejvíce limitujícím faktorem.

„Hrajeme nátlakový fotbal. V sestavě není jediný hráč, který by neběhal. Roli pak možná hraje trošku i únava, protože v koncovce nejsme v takovém klidu, abychom příležitosti proměnili," přemítal Bořil a nijak neskrýval, jak zadáci Pražanů čelící hvězdám jako Messi, Suárez či Lukaku trpí, když vidí spoluhráče zahazovat šance. „Je jasné, že jsme naštvaní, pokud tutovku nevyužijeme. Ale jsme jeden tým. Zaměřujeme se v tréninku na zlepšení. Věřím, že to zvládneme. Hodně jsme zakončení pilovali," hlásil Bořil.

Slavii před zápasem s Interem trápí zdravotní trable. Nastoupí Souček, Ševčík, Masopust a Kolář?Video: Sport.cz

V případě, že by se o gólový zápis postaral znovu osmadvacetiletý zadák a jednalo by se o branku vítěznou, dost možná by došlo k naplnění slov klubového bosse Tvrdíka, že nechá Bořilovi vyhotovit podobiznu na plášť stadionu v Edenu, kde už je kupříkladu Stanislav Vlček či Ivo Knoflíček. „Jestli bude Bóřa u hlavního vstupu na stadion, tak začnu používat zadní vchod," vtipkoval na adresu produktivního zadáka trenér Slavie Jindřich Trpišovský.

Bořil si nicméně uvědomuje, že hlavní prioritou Pražanů bude udržet čisté konto. „Zaměřili jsme se na zlepšení našeho napadání. I když jsme to v prvním vzájemném zápase plnili dobře, pořád byli hráči Interu schopní se snadno dostat do útoku. Snad jsme nedostatky vychytali," doufal zadák Slavie.

„U videa nás trenér upozorňoval na jejich náběhy, jestli útočníci dělají kličku směrem do středu nebo ven ze hřiště. Zda používají slabší nohu... No, v jejich případě je to vlastně jedno. Ale já věřím, že jsme připravení a ubráníme je," říkal Bořil před večerní bitvou, která rozhodne, zda Slavia v posledním utkání skupiny F Ligy mistrů v úvodu prosince na půdě Dortmundu bude hrát o postup.

SLAVIA – INTER MILÁN V O2 TV
Stanice O2 TV Sport a O2 TV Fotbal nabídnou všechna utkání z Ligy mistrů v přímých přenosech. Divák si díky multidimenzi může vybrat, jaký duel chce živě sledovat.
Středeční program začne již v 18.30 hodin na O2 TV Fotbal, kdy se studio bude věnovat zápasům hraných od 18.55 hodin. Moderátor Petr Svěcený přivítá jako hosty Martina Jiránka a Daniela Pudila. Od 20.00 hodin startuje na O2 TV Sport speciální program před hlavním zápasem Slavia Praha – Inter Milán. Vedle studia Petra Svěceného bude druhé stanoviště přímo na stadionu v Edenu. Zde bude moderátor Libor Bouček rozebírat aktuální dění s celou řadou zajímavých hostů. Dorazí například úspěšná tenistka Petra Kvitová.
Přímo z hrací plochy se pak přihlásí reportér David Sobišek. Samotné utkání Slavia Praha – Inter Milán pak komentuje zkušená dvojice Tomáš Radotínský a Jan Homolka. Po skončení následují tradičně sestřihy ze všech zápasů a ohlasy v hlavním studiu.

Reklama