Hlavní obsah

Inter zlomil kletbu! Je silnější než videorozhodčí, rozsvítil celý Eden, jásají v Itálii

K radosti mají důvod. Fotbalisté Interu Milán podle italského tisku zlomili kletbu, když po čtyřech venkovních porážkách v Lize mistrů zdolali v Praze Slavii 3:1. Jestli na závěr základní skupiny porazí Barcelonu, postoupí do osmifinále. "Tahle mise už není nemožná," napsal list Corriere della Sera po středečním zápasu. "Inter je silnější než videorozhodčí, který v prvním poločase otočil průběh zápasu," dodal italský deník.

Sestřih utkání Ligy mistrů Slavia - Inter MilánVideo: O2 TV Sport

 
Článek
Fotogalerie

Sestřih utkání Ligy mistrů Barcelona - Dortmund.

Italská média chválí Lautara Martíneze, jenž dal dva góly, a Romela Lukakua, který v tomto ročníku Ligy mistrů skóroval poprvé. "I když mu videorozhodčí neuznal dvě branky, ta z 81. minuty rozhodla zápas," napsal server Calcioblog.

Pohádkovou dvojici útočníků Martínez-Lukaku opěvuje také La Gazzetta dello Sport. "Lukaku a Lautaro ve dvou vstřelili tři góly a rozsvítili Eden jako světla na vánočním stromečku," píše Gazzetta.

"Nesnadné a tvrdé utkání od samého počátku, Slavia je organizovaná, tlačí a nenechává Inter rozehrát," zmiňuje úvod zápasu server Quotidiano, zatímco ostatní zdroje se soustředí spíš na úspěchy italského týmu.

Příčina? Neproměňování šancí, shodují se po prohře s Interem hráči Slavie.Video: Sport.cz

"Inter je nezdolný. Nezastaví ho ani dvakrát nastřelené břevno," píše Corriere della Sera o druhé půli zápasu, v níž nejprve trefil hlavou břevno Lukaku a za chvíli orazítkoval horní tyč střelou ze střední vzdálenosti i Marcelo Brozovič.

Lukaku a Lautaro Martínez byli hlavními strůjci výhry italského celku. Podle Martíneze je tajemstvím jejich úspěšné spolupráce to, že hrají pro tým. "Podřizujeme se mužstvu, protože záleží na něm a ne na jednotlivcích. Je jedno, kdo skóruje, hlavní jsou výhry," řekl Martínez pro Sky Sport Italia. Oba dali v této sezoně po 11 gólech.

Inter hřeje lepší bilance zápasů s Dortmundem

"Odehráli jsme skvělý zápas s cílem a touhou vyhrát. Vítězství je pro nás hodně důležité. Musíme se neustále posouvat dál a zvládnout i nadcházející ligový zápas se Spalem," konstatoval šestadvacetiletý Lukaku, který před sezonou přišel k Nerazzurri za 65 milionů eur (téměř 1,7 miliardy korun) z Manchesteru United.

Inter díky triumfu v Edenu vystřídal na druhém místě Dortmund, který prohrál v Barceloně 1:3 a má rovněž sedm bodů. V posledním souboji skupiny přivítá italský celek Barcelonu, která už má osmifinále jisté. Borussii čeká Slavia. Pokud Inter zvítězí, postoupí mezi nejlepších 16 týmů, protože s německým týmem má lepší skóre ze vzájemných utkání.

"Od duelu s Dortmundem, kdy jsme dominovali v prvním poločase a nakonec jsme prohráli 2:3, jsme udělali velký pokrok. Dokázali jsme, že se v Lize mistrů neztratíme a věřím, že postoupíme do osmifinále," prohlásil argentinský útočník Martínez.

Reklama

Související témata: