Hlavní obsah

Jezdci formule 1 se chystají na poslední letošní závod, avšak bez šampiona. Tomu se narodil syn

Abú Zabí/Praha

Sebastian Vettel je potřetí otcem. Čtyřnásobný světový šampion ve formuli 1 a jeho žena Hanna ve středu přivítali na světě syna. Jezdec Ferrari tak bude chybět na čtvrtečním mediálním dni, který se koná před každou Velkou cenou. V pátek by už však měl v Abú Zabí absolvovat tréninky.

Foto: Sport.cz

Seabastian Vettel.

Článek

Sebastian Vettel si své soukromí pečlivě hlídá. Na začátku léta se mu podařilo utajit svatbu se svou dlouholetou přítelkyní a matkou svých dvou dcer Hannou. Nyní kromě jeho nejbližších nikdo netušil, že pár očeká třetího potomka. Ten se narodil ve středu a podle Vettelovy tiskové mluvčí je to kluk.

Jezdec Ferrari tak po dohodě s týmem na Velkou cenu Abú Zabí dorazí o něco později. Ve čtvrtek se nezúčastní tradičního mediálního dnu, avšak na páteční tréninky by už měl být připraven. Fanoušci si tak budou muset ještě chvíli počkat, než zjistí, jak se vyvinul vztah s jeho týmovým kolegou Charlesem Leclercem po incidentu v Brazílii.

Vettel tam před necelými čtrnácti dny měl s Leclercem pět kol před cílem kolizi a kvůli poškozeným monopostům pak museli oba jezdci ze závodu odstoupit. Začalo se hovořit o tom, že ve Ferrari vypukla válka. Šéf týmu Mattia Binotto to popírá a tvrdí, že mezi jezdci se vyčistil vzduch a mají spolu harmonický vztah. „Prodiskutovali jsme to individuálně i společně a jezdci si uvědomili, že to, co se stalo, bylo nepřijatelné,“ prohlásil Binotto na webu BBC.

„Vypořádali jsme se s tím a víme, jak jít dál. Můžete si myslet, že jsou na trati v konfliktu, ale není tomu tak. Pravdou je, že si spolu užívají mnoho zábavy a harmonický vztah, který je možná hodně odlišný od toho, co si můžete myslet, nebo přečíst,“ dodal šéf Ferrari s tím, že jeho jezdci jsou dobrými týmovými hráči.

Reklama

Související témata: