Hlavní obsah

Ostrava - Opava 0:0Opava v derby klukovinu nepotrestala. Oslabený Baník přeskočil Spartu

Aktualizováno

Derby bez vítěze. V předehrávce 18. kola fotbalové ligy měla blíž k výhře Opava, která nastřelila dvakrát tyč. Navíc od 41. minuty hrála přesilovku po zbytečném vyloučení domácího Adama Jánoše. Jenže jí nevyužila, utkání skončilo bezbrankovou remízou. Baník doma v nejvyšší soutěži neprohrál už osm zápasů po sobě a díky zisku bodu poskočil v tabulce na páté místo před Spartu, která hraje v Příbrami v sobotu. Opava bodovala i ve druhém utkání pod novým koučem Jiřím Balcárkem.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Ležící Adam Jánoš z Ostravy se ohnal po Filipu Součkovi z Opavy a viděl v derby červenou kartu.

Článek
Fotogalerie

„Baník jsme překvapili, byli jsme aktivní, v první půli jsme měli dvě šance. Proti deseti ale není jednoduché hrát, remízu bereme," uvedl nový trenér Opavy Jiří Balcárek. Ve dvou zápasech pod ním uhrál tým celkem čtyři body. Před týdnem ho ve své premiéře po 14 zápasech dovedl k vítězství.

Baník, který na podzim získává body především na svém stadionu, byl do přestávky kouzla zbavený. Navíc ho před pauzou oslabil Jánoš. Zkušený borec neudržel nervy a vlepil facku Součkovi, jenž ho krátce předtím strhnul rukama k zemi.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Hlavní rozhodčí Ondřej Berka dává červenou kartu Adamu Jánošovi z Ostravy.

Hlavní arbitr Ondřej Berka zprvu Jánošovi udělil druhou žlutou kartu, po zásahu videorozhodčího ji však zrušil a udělil mu rovnou červenou. Záložník se kvůli změně verdiktu musel vrátit ze šatny.

„Od Adama to byl zkrat, který si v takovém utkání nemůže dovolit. Přitom nebyl důvod oplácet," zlobil se ostravský brankář Jan Laštůvka. V přesilovce měli překvapivě navrch domácí, v nastavení zachránil Opavě bod Fendrich, který vyrazil gólovou Diopovu hlavičku. „Měli jsme šance paradoxně v oslabení, ale někdy to tak je. Škoda, že jsme jednu neproměnili," povzdechl si domácí kouč Bohumil Páník.

18. kolo první fotbalové ligy:
Baník Ostrava - SFC Opava 0:0
Rozhodčí: Berka - Flimmel, Váňa - Machálek (video). ŽK: Jánoš, Páník (trenér), Smola, Jirásek, Baránek (trenér brankářů) - Souček, Mondek. ČK: 42. Jánoš. Diváci: 12 855.
Ostrava: Laštůvka - Fillo, Pokorný, Stronati, Fleišman - Holzer (64. Granečný), Jánoš, Hrubý (90. Procházka), Kuzmanovič - Diop, Smola (76. Jirásek). Trenér: Páník.
Opava: Fendrich - Hrabina, Simerský, Svozil, Žídek - Souček, Řezníček (87. Helebrand) - Sus (75. Šulc), Schaffartzik (64. Juřena), Mondek - Dedič. Trenér: Balcárek.

Reklama

Související témata: