Hlavní obsah

Bauerův tým zahájil seriál Ski Classics pátým místem

Livigno

Páté místo obsadil eD system Team Lukáše Bauera v prologu seriálu Ski Classics v dálkovém běhu na lyžích. Trojice Jan Šrail, Ilja Černousov a Alexis Jeannerod skončila v úvodní části týmové časovky na 15 km v Livignu sedmá. Kateřiná Smutná posunula tým o dvě příčky výš, když ve finiši prohrála souboj o čtvrté místo se Švédkou Linou Korsgrenovou.

Foto: eD system Bauer Team

Kateřina Smutná v akci.

Článek

"Jela jsem celou dobu sama, a když mě Lina dojela, tak jsem dvakrát zkoušela, jestli by mě někde nevystřídala, což bohužel úplně nepomohlo. Kdyby bylo po jejím, tak poslední kilometr jedeme asi 15 minut a hádaly bychom se, kdo pojede první," uvedla Smutná v tiskové zprávě.

Čtvrtá žena minulého ročníku Ski Classics nakonec proběhla cílem o 2,4 sekundy za Korsgrenovou. Na vítěznou Švédku Brittu Johanssonovou Norgrenovou měla Smutná ztrátu přes dvě minuty.

Foto: eD system Bauer Team

Kateřina Smutná

"Jsem spokojená. Na úvod to nebylo vůbec špatné, zvlášť s ohledem na to, že jsem jela sama. Na trati jsem se cítila dobře, což je fajn. Podmínky v Livignu jsou skvělé," řekla Smutná.

Týmový prolog ovládl švédský tým Lager 157 před norskými celky Koteng a Ragde Eiendom. Další český tým Vltava Fund Ski Team byl jedenáctý, hned za ním se umístil Silvini Madshus. Slavia pojišťovna se Stanislavem Řezáčem byla patnáctá.

V neděli se v Livignu poběží závod jednotlivců na 35 km klasicky.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články