Hlavní obsah

Bolestivá grimasa, návrat na 7 vteřin a definitivní konec. Co je s Jágrem?

Jan ŠkvorSport.cz

Hned dvojitou ránu vstřebávají po pátečním utkání se Spartou hokejisté Kladna. Extraligovému lídrovi po tuhé bitvě podlehli 2:4, přestože ještě necelých pět minut před koncem třetí třetiny drželi nerozhodný stav. Středočeši se navíc přes polovinu zápasu museli obejít bez své největší hvězdy Jaromíra Jágra, který se zranil.

Jaromír Jágr se zranil. Jak to s ním vypadá? Video: Sport.cz

 
Článek

Pro sedmačtyřicetiletého útočníka a majitele Rytířů to byl hodně smolný okamžik. Ve 27. minutě se mu v souboji s obráncem Pražanů Adamem Poláškem rozjely nohy, a když se zdvihl z ledu, s bolestivou grimasou zamířil na střídačku. Jágr si patrně poranil levé tříslo, s nímž měl během své kariéry opakovaně problémy. Co přesně číslo 68 trápí, ale v Kladně nechtěli prozradit.

„V tuhle chvíli nemůžeme být konkrétní, protože čekáme na podrobnější vyšetření. Jaromír je v péči doktorů, sami ještě nevíme, o co se jedná,“ říkal po utkání tiskový mluvčí Rytířů Lukáš Jůdl.

Jágr se ještě ve druhé třetině na led při přerušené hře vrátil, aby stav nohy otestoval, do utkání ale v prostřední části hry už nezasáhl. Na třetí dějství se sice s týmem z kabiny dostavil, dokonce nechyběl na ledě při prvním buly, jenže po sedmi vteřinách zamířil zpátky na střídačku a na ní už zůstal.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Obránce Sparty Adam Polášek (vlevo) atakuje Jaromíra Jágra z Kladna, který poté už do utkání nenastoupil.

„Jaromír zápas nedohrál, ale dokončil ho aspoň na střídačce po boku hráčů. Proto věříme, že jeho zdravotní stav nebude tak vážný. Na jeho základě uvidíme, jestli v neděli nastoupí, nebo ne,“ dodal Jůdl s tím, že o Jágrově startu v neděli v Brně se rozhodne během víkendu.

Vypadl další ofenzivní hráč

Jágrovo odstoupení ze hry za v té době příznivého stavu 2:1 pro domácí bylo komplikací i pro trenéry. Museli rychle upravit složení útoků, do hry se tak dostal i osmnáctiletý junior Matyáš Filip, který si odbyl extraligový debut.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Zleva brankář Sparty Matěj Machovský, Jeremie Blain ze Sparty a Jaromír Jágr z Kladna.

„Je to junior za Jardu, takže to na hře samozřejmě znát bylo. Museli jsme se s tím ale poprat,“ přiznával trenér Rytířů David Čermák, který tak po zraněném Valském a nemocném Réwayovi přišel o dalšího tahouna ofenzivy.

„Není jednoduché, když vám vypadne hráč z první pětky, který ještě chodí na přesilovky,“ přidával se gólman Denis Godla, který si v zápase připsal 34 zákroků a pochytal řadu vyložených příležitostí Sparty.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Patrik Machač z Kladna (uprostřed) se raduje z gólu se spoluhráči Michalem Barinkou (vlevo) a Brendanem O’Donnellem.

„Jarda s námi zůstal aspoň na střídačce, z níž se nám snažil pomáhat. Škoda, že nemohl dohrát, protože jeho síla na puku je vynikající. Evidentně nešlo se zraněním hrát, když ve třetí třetině hned po prvním buly slezl z ledu,“ posteskl si autor prvního kladenského gólu Patrik Machač.

Reklama

Související témata: