Hlavní obsah

Paderborn - Lipsko 2:3Bundesliga se klaní: Schick vstřelil nádherný gól, trefil se i Darida. Bayern doma prohrál

Praha
Aktualizováno

Paráda! Čeští fotbalisté Patrik Schick, Vladimír Darida byli hvězdami v sobotních zápasech německé nejvyšší soutěže. Schick pomohl nádherným gólem k výhře 3:2 Lipsku v Paderbornu, Darida skóroval v domácí bitvě s Dortmundem (1:2). Fotbalisté Bayernu Mnichov poprvé pod vedením trenéra Hanse-Dietera Flicka prohráli, doma podlehli Leverkusenu 1:2. Dva góly dal Leon Bailey.

Foto: Profimedia.cz

Útočník Patrik Schick poprvé nastoupil v základní sestavě Lipska a prvním gólem v německé fotbalové lize pomohl k výhře 3:2 v Paderbornu.

Článek

Lipsko vedlo na hřišti Paderbornu v poločase už 3:0 a zdálo se, že mašíruje k dalšímu vítězství. Podíl na tom měl i český útočník Patrik Schick, když se blýskl parádní individuální akci. Obelstil dva bránící hráče a levačkou uklidil míč do sítě. Paderborn po přestávce duel zdramatizoval, když snížil na 2:3.

Mezi střelce se zapsal i Vladimír Darida, jehož Hertha prohrála doma s Dortmundem 1:2. Borussia vedla brzy 2:0, český reprezentant ve 34. minutě chytrou tečí snížil. K bodovému zisku však berlínský celek zápas nedovedl.

Foto: Fischer Gregor, ČTK

Fanoušci Borussie Dortmund při bundesligovém utkání v Berlíně.

Dortmund, který bude soupeřem pražské Slavie v závěrečném utkání základní skupiny Ligy mistrů, odehrál utkání v sestavě: Bürki - Hakimi, Akanji, Hummels, Zagadou - Witsel, Guerreiro - Sancho (90.+2 Schmelzer), Reus (90.+2 Götze), Hazard (84. Piszczek) - Brandt.

Foto: Gora Andreas, ČTK

Český reprezentant Vladimír Darida (číslo 6) v dresu berlínské Herthy během bundesligového utkání s Dortmundem.

Blízko třetímu čistému kontu v řadě byl český gólman Tomáš Koubek. Ten držel nulu v Kolíně nad Rýnem až do 86. minuty. Tam český brankář vyběhl proti Jhonu Córdobovi, který ho obehrál a poslal z úhlu míč do sítě. Zápas pak skončil 1:1.

Bayern Mnichov poprvé pod vedením trenéra Hanse-Dietera Flicka prohrál. Doma podlehl Leverkusenu 1:2, hrdinou utkání byl Leon Bailey, který vstřelil obě branky hostů. Po hodině hry ale musel kvůli zranění střídat. Za domácí se prosadil jen Thomas Müller, jenž ukončil své 1356 minut dlouhé čekání na bundesligový zásah.

Leverkusen připravil Bayernu druhou domácí ligovou porážku v sezoně i díky skvělému výkonu finského brankáře Lukáše Hrádeckého, který pochytal několik velkých šancí. Navíc mu v průběhu zápasu třikrát pomohla branková konstrukce. V závěru po vyloučení stopera Jonathana Taha tlak bavorského velkoklubu narůstal, přesilovku ale nevyužil. Bayern tak ztrácí ze čtvrtého místa tři body na Lipsko. Leverkusen má o dva body méně a je sedmý.

Německá fotbalová liga - 13. kolo:
Hertha Berlín - Dortmund 1:2 (34. Darida - 15. Sancho, 17. Hazard)
Hoffenheim - Düsseldorf 1:1 (6. Kramarič - 87. Hennings)
Kolín nad Rýnem - Augsburg 1:1 (43. Córdoba - 43. Niederlechner)
Paderborn - Lipsko 2:3 (62. Mamba, 73. Gjasula - 3. Schick, 4. Sabitzer, 26. Werner)
Bayern Mnichov - Leverkusen 1:2 (34. Müller - 10. a 35. Bailey)

Reklama

Související témata: