Hlavní obsah

Jablonec - Budějovice 0:1České Budějovice jásají, po remíze na Letné dobyly Jablonec

MinutaMin. Tým Hráč Akce
77. Čavoš 0 : 1
Záznam online reportáže

Jen Slavia dokázala za poslední rok vyhrát v Jablonci, teď ho dobyly i České Budějovice, které na severu prodloužily svou úspěšnou sérii. Po remíze na Letné 3:3 vezou ze silného Jablonce těsnou výhru 1:0. Jihočeši bodovali v sedmém zápase v řadě.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Sivok z Českých Budějovic - ilustrační foto.

Článek

Dynamo rozhodlo o cenném triumfu v 77. minutě po smrtícím brejku. Šance domácích pochytal zkušený gólman Jaroslav Drobný.

První půle byla vyrovnaná. Jablonec častěji držel míč, hráči Dynama dobře presovali a těžili z jabloneckých ztrát a rychlých brejků. Více nebezpečnějších šancí si sice vypracovali domácí, ale blíže gólu byli v úvodním poločase hosté. Nejprve ve 21. minutě po centru Jana Kroba v dobré pozici hlavičkoval Jan Chramosta, ale jen do náruče Drobného.

Tým kouče Davida Horejše mohl udeřit hned z následné akce. Petr Javorek krásně vysunul Davida Ledeckého, který běžel sám na gólmana Vlastimila Hrubého, jehož dokázal vylákal, v souboji s ním uspět a nahrát zpět před prázdnou branku. Tam prudce hlavičkoval Pavel Novák, jenže Hrubého výborně zaskočil stoper Jakub Jugas a míč z brankové čáry vyhlavičkoval.

V samotném závěru první půle se mohli přeci jen dostat do vedení zelenobílí, ale hlavičku Tomáše Břečky Drobný vyrazil.

Mužstvo Petra Rady po pauze zvýšilo aktivitu. Tři minuty po přestávce dobře hlavičkoval Doležal, Drobný vytáhl další dobrý zákrok. V 61. minutě po hlavičce Chramosty zase brankáři Dynama pomohla tyč.

Hosté udeřili z rychlého protiútoku v 77. minutě, kdy se po přihrávce Matěje Mršiče z pravé strany trefil premiérovým gólem v první lize Patrik Čavoš. Na Letné Dynamo vedení neudrželo, na Střelnici si již tři body vzít nenechalo a teprve podruhé v historii české ligy veze z Jablonce vítězství.

18. kolo první fotbalové ligy:
FK Jablonec - Dynamo České Budějovice 0:1 (0:0)
Branka: 77. Čavoš. Rozhodčí: Ginzel - Kříž, Leška. ŽK: Krob, Pleštil - Sivok, Čolič, Čavoš, Javorek. Diváci: 2058.
Jablonec: Hrubý - Holík (84. Acosta), Jugas, Břečka, Krob - Jovovič (77. Pleštil), Kubista, Považanec, Sýkora - Chramosta, Doležal. Trenér: Rada.
Č. Budějovice: Drobný - Čolič (90. Kulhánek), Havel, Sivok, Novák - Brandner (67. Ekpai), Čavoš, Havelka, Javorek, Mršič (84. Kladrubský) - Ledecký. Trenér: Horejš.

Reklama