Hlavní obsah

Třinec - Pardubice 7:0Třinečtí rozdrtili Pardubice, Kváča má druhou nulu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Krajíček 1 : 0
13. Chmielewski 2 : 0
20. Stránský 3 : 0
43. Martynek 4 : 0
51. Chmielewski 5 : 0
54. Adamský 6 : 0
55. Dravecký 7 : 0
Záznam online reportáže

Třinec

Hokejisté Třince deklasovali ve 24. kole extraligy Pardubice 7:0 a zastavili svou sérii tří proher. Úřadující mistr položil základ úspěchu už třemi góly v úvodní třetině, zbývající čtyři trefy přidal v rozmezí 43. až 55. minuty. Dvakrát se v utkání prosadil Aron Chmielewski, Rostislav Martynek si připsal gól a dvě přihrávky. Petr Kváča potřeboval na druhou nulu sezony jen jedenáct zákroků.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Třinečtí se radují z gólu proti Pardubicím.

Článek

Domácí od úvodu nešetřili brankáře Kantora, který na jaře slavil s Třincem titul, a jejich aktivita se brzy promítla do skóre. První gól padl už ve čtvrté minutě. Hrehorčák získal v souboji u mantinelu puk pro Martynka, po jehož přihrávce skóroval z mezikruží Krajíček. Domácí poté využili obě přesilové hry díky pěkným kombinacím na jeden dotek, které zakončovali Chmielewski a Stránský.

Pardubice, za které poprvé nastoupil Roman Vlach, se v úvodní třetině na nic extra nezmohly. Jejich zmar podtrhla i situace dva na nikoho, ve které Machalovi utekl puk.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Zleva Jan Kolář z Pardubic a Ondřej Kovařčík z Třince.

Hostující trenéři stáhli hru od druhé třetině na tři útoky a do první formace posunuli Vlacha. Aktivitou ale dále oplývali Oceláři. Byli si vědomi, že v předchozím domácím utkání ztratili vedení 3:0 se Zlínem. Kantor ale zastavil únik Stránského v oslabení lapačkou a chytil i pokus Musila zblízka. Z ojedinělé šance Pardubic minul Kolář v přečíslení dva na jednoho po přihrávce Vlacha Kváčovu branku.

Třinec kontroloval i v závěrečné třetině vývoj utkání a skóre brzy zvýraznil trefami Martynka a Chmielewského. Pardubice, které v předchozím utkání porazily Plzeň a odlepily se ode dna, působily i nadále odevzdaně. Domácí je potrestali ještě góly Adamského a Draveckého. Pardubice chtěly ve zbytku utkání připravit Kváču o nulu, ale neuspěly. Na střely prohrály 11:41.

24. kolo hokejové extraligy:
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice 7:0 (3:0, 0:0, 4:0)
Branky a nahrávky: 4. Krajíček (Martynek, Hrehorčák), 13. Chmielewski (Dravecký, M. Kovařčík), 20. M. Stránský (Krajíček, Hrňa), 43. Martynek (Š. Novotný), 51. Chmielewski (Kundrátek, Gernát), 54. Adamský (Martynek, Š. Novotný), 55. Dravecký (Gernát, Hrňa). Rozhodčí: Hradil, Mrkva - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 2:2. Využití: 2:0. Diváci: 4055.
Třinec: Kváča - Kundrátek, Gernát, Krajíček, M. Doudera, D. Musil, Galvinš, navíc od 54. Zahradníček - M. Stránský, P. Vrána, Hrehorčák - Hrňa, Marcinko, Dravecký - O. Kovařčík, M. Kovařčík, Chmielewski - Martynek, Š. Novotný, Adamský. Trenéři: Varaďa, M. Zadina a Raszka.
Pardubice: Kantor - Holland, Eklund, T. Voráček, J. Kolář, J. Zdráhal, J. Mikuš, Ivan - Blümel, R. Kousal, Mandát - D. Kindl, Harju, Machala - T. Knotek, Roman Vlach, Kusý - Matýs, Pochobradský, M. Beran. Trenéři: Bělohlav, Janecký a Čáslava.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín