Hlavní obsah

Real Madrid nabízel Mourinhovi pořádný balík, aby nebral práci v Tottenhamu

Nechtěli, aby šel trénovat Tottenham? Real Madrid měl portugalskému kouči Josému Mourinhovi nabízet miliony eur. Zástupci Bílého baletu se údajně snažili svého bývalého trenéra udržet na trhu proto, aby byl k dispozici pro případ, že vyhodí Zinédina Zidana. S informací přišla ostrovní média.

Foto: David Klein, Reuters

Kouč Tottenhamu Hotspur José Mourinho gestikuluje v utkání Premier League proti Bournemouthu.

Článek

Podle serveru Dailymail měl šestapadesátiletý stratég obdržet nabídku na 14 milionů eur (téměř 360 milionů korun), aby zůstal k dispozici na lavičku madridského celku jako nástupce Zidana.

Před tím, než Mourinho definitivně převzal místo šéfa lavičky Tottenhamu Hotspur po Mauriciu Pochettinovi, měl být v úzkém kontaktu se zástupci Realu. Ti byli nespokojeni s výsledky Zidanových svěřenců v La Lize z úvodu ročníku.

Několik ostrovních serverů psalo, že Mourinho komunikoval s dalšími evropskými giganty včetně Borussie Dortmund, AC Milán nebo Lyonu. Podle deníku Sun se měl o jeho služby zajímat i čínský celek Kuang-čou Evergrande, který mu měl nabízet rekordních 47 milionů eur za rok (1,2 miliardy korun).

Mourinho trénoval Bílý balet mezi lety 2010-2013. S klubem získal titul v La Lize a vyhrál Španělský pohár. Jeho případný návrat na Pyrenejský poloostrov se ale odkládá. Listopadový nástup na lavičku Tottenhamu se mu vydařil. S londýnským týmem zatím zvítězil ve všech třech utkáních, dvakrát v lize a jednou v Lize mistrů.

Reklama