Hlavní obsah

Úlet karlovarského kapitána, během zápasu napadl rozhodčího! Jaký trest vynesl Ujčík?

Praha

Hokejový útočník Karlových Varů Václav Skuhravý obdržel od předsedy disciplinární komise extraligy Viktora Ujčíka stopku na tři zápasy a pokutu ve výši 10 procent měsíčního platu za napadení čárového rozhodčího Lukáše Rampíra v nedělním utkání v Mladé Boleslavi. Západočeši prohráli 2:4.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Karlovarský útočník Václav Skuhravý.

Článek

Kapitán Energie ve 46. minutě duelu po prohraném buly v útočném pásmu strčil do Rampíra a srazil jej k ledu. Za zákrok mu byl uložen osobní trest do konce utkání za nesportovní chování.

„Snažil se dostat za kotoučem, přičemž se v dráze jeho pohybu ocitl couvající čárový rozhodčí. Pohyb čárového rozhodčího byl zcela předvídatelný a nikterak nevybočoval z rámce jednání, které je u rozhodčích po provedeném vhazování běžné," shledal Ujčík po zhlédnutí videozáznamu.

„Z dostupných záběrů je ovšem zřejmé, že hráč nejdříve v reakci na zdviženou hůl protihráče instinktivně zaklonil hlavu a následně – s prodlevou po uvedeném jednání a v tomto případě zcela vědomě – atakoval čárového rozhodčího, kterého strčením do hrudníku vychýlil z rovnováhy a povalil na ledovou plochu," doplnil předseda disciplinárky.

Ujčík proto Skuhravého jednání překvalifikoval na napadání rozhodčích. Za takové provinění je podle disciplinárního řádu soutěže možné uložit trest zákazu činnosti na jeden až tři zápasy, v závažnějších případech až na 10 soutěžních utkání v kombinaci s finanční pokutou.

Vrátit se může až 20. prosince

Skuhravého nakonec potrestal stopkou na tři duely a finanční pokutou ve výši 10 procent měsíčního platu. Při stanovení výše trestu v horní části základní sazby přihlédl Ujčík k faktu, že Skuhravý byl za podobný přestupek (nesportovní chování vůči rozhodčím) potrestán v listopadu 2019 napomenutím.

Energii tak bude kapitán chybět v domácích zápasech s Vítkovicemi, Libercem a Zlínem. Do akce se může vrátit až 20. prosince v Pardubicích.

Reklama