Hlavní obsah

San Antonio - Houston 135:133 PPHarden nastřílel 50 bodů, ale Houston prohrál v San Antoniu

Basketbalista James Harden předvedl v úterním utkání NBA další mimořádný výkon. Nejlepší střelec soutěže se stal po Kobem Bryantovi a Wiltu Chamberlainovi teprve třetím hráčem v historii, který na šedesátibodové představení navázal v dalším zápase 50 body. Ani to ale Houstonu na vítězství v San Antoniu nestačilo, Rockets prohráli po dvou prodlouženích 133:135.

Foto: Eric Gay, ČTK/AP

Basketbalista James Harden předvedl opět v NBA mimořádný výkon. Nejlepší střelec soutěže se stal po Kobem Bryantovi a Wiltu Chamberlainovi třetím hráčem v historii, který na šedesátibodové představení navázal v dalším duelu 50 body. Houston prohrál v San Antoniu po dvou prodlouženích 133:135.

Článek

V průběhu druhého poločasu Houston hlavně díky Hardenovi vedl až o 22 bodů a ještě necelých pět minut před koncem čtvrté čtvrtiny o deset. Ani to mu k výhře nepomohlo. San Antonio bez zraněného LaMarcuse Aldridge si pro vítězství došlo zásluhou DeMara DeRozana. Právě on proměnil 0,8 sekundy před koncem druhého prodloužení vítěznou střelu.

Nejvíce bodů v barvách Spurs netradičně obstaral Lonnie Walker IV, který si vylepšil osobní maximum na 28 bodů. Bryn Forbes zapsal 25 bodů a DeRozan se postaral o 23 bodů a devět asistencí.

"Jsem přesvědčený, že kdyby si Harden usmyslel, že dá 100 bodů, tak se mu to povede," řekl DeRozan po utkání na adresu dvojnásobného nejlepšího kanonýra základní části. "Předvádí něco, co tu ještě nikdy nebylo. Vždyť dal 60 bodů, a to nehrál čtvrtou čtvrtinu. Jmenujte dalšího hráče, který by tohle v dnešní době dokázal," připomněl Hardenův spoluhráč Austin Rivers jeho představení v sobotním duelu proti Atlantě.

Třicetiletý Harden si výrazně pomohl trestnými hody. Za 49 minut na hřišti proměnil všech 24 a vylepšil rekord Dominiqua Wilkinse, který v jednom utkání dal 23 šestek, aniž by minul.

Švýcarský pivot Rockets Clint Capela přidal 22 bodů a 21 doskoků, když trefil všech devět pokusů z pole a stal se prvním basketbalistou od roku 1976, který v osmi po sobě jdoucích utkáních doskočil minimálně 19 míčů.

Po 19 bodech zaznamenali v dresu Houstonu Rivers a autor triple double Russell Westbrook. Přidal ještě 10 doskoků i asistencí, ale z pole mu propadlo obroučkou jen sedm z 30 střeleckých pokusů.

Zápas o první místo v Západní konferenci zvládli lépe lídři soutěže Los Angeles Lakers, kteří zvítězili v Denveru 105:96. LeBron James k tomu přispěl 25 body a devíti asistencemi, pivot Anthony Davis zaznamenal 25 bodů a 10 doskoků. Domácím nebylo nic platných 22 bodů Jamala Murrayho a 21 bodů Paula Millsapa.

Třetí tým Západní konference Los Angeles Clippers si ve Staples Center poradili s Portlandem 117:97. Domácí táhl s 26 body Motrezl Harrell, Paul George dal šest trojek ze sedmi a dostal se na 25 bodů. Trail Blazers se mohli spolehnout na dvacetibodového C.J. McColluma. Pivot Hassan Whiteside mu sekundoval 18 body a 13 doskoky.

Výsledky zápasů NBA
Cleveland - Detroit 94:127
Denver - LA Lakers 96:105
LA Clippers - Portland 117:97
New Orleans - Dallas 97:118
San Antonio - Houston 135:133 po druhém prodl.
Toronto - Miami 110:121 po prodl.
Washington - Orlando 120:127

Reklama