Hlavní obsah

Zákeřnost! Otřesený Gudas odstoupil, Ovečkin ho jel pomstít. Hříšník už zná trest

San Jose/Praha
Aktualizováno

Většinou to bývá právě on, kdo tvrdou hrou znepříjemňuje soupeřům jejich působení na ledě. V úterním duelu NHL v San Jose však hokejový obránce Washingtonu Radko Gudas ostrou ránu sám inkasoval. Od útočníka Žraloků Evandera Kanea to však byl zákrok za hranou, a taky za něj od rozhodčích inkasoval trest na pět minut a do konce utkání. Komise pro bezpečnost hráčů mu následně udělila také nejvyšší možnou pokutu 5000 dolarů.

Foto: Profimedia.cz

Český hokejový obránce Radko Gudas.

Článek
Fotogalerie

Hokejový talent má Evander Kane nesporný, což potvrzuje i v probíhajícím ročníku. S průměrem téměř bodu na zápas je druhým nejproduktivnějším hráčem Sharks. Jenže taky je to pořádný rapl, jemuž zákroky na hraně pravidel nedělají problém. Vždyť v minulé sezoně byl se 153 minutami nejtrestanějším hráčem celé soutěže...

V úterý proti Washingtonu Kane ve třetí třetině nejprve snížil na 2:5, pak ale předvedl zkrat, jímž vzal svému týmu jakékoliv naděje na zdramatizování zápasu.

Gudas chtěl necelých pět minut před koncem třetí třetiny rodáka z Vancouveru dohrát ve středním pásmu, Kane ho ale zpozoroval a rukavicí zasáhl českého obránce do hlavy. Český tvrďák se pak v pádu ještě udeřil hlavou o mantinel. Viditelně otřesenému mu pak usednout na střídačku pomáhal i jeho spoluhráč a krajan Michal Kempný.

Celá střídačka Capitals ihned vyskočila jako jeden muž a Gudase chtěli pomstít i hráči Washingtonu přítomní na ledě. Dokonce i kapitán a kanonýr Alexandr Ovečkin, který Kanea chytil do kravaty. Větší bitce ale rychlým zásahem zabránili rozhodčí.

„Sudí zcela zjevně učinili správné rozhodnutí," kvitoval trenér Washingtonu Todd Reirden, že Kane vyfasoval trest do konce utkání. „Trefil ho do tváře a to jsou zákroky, které se snažíme ze hry odstranit," dodal.

Utkání ale skončilo i pro Gudase, který po svých zamířil do kabiny. Bližší podrobnosti ke zdravotnímu stavu českého zadáka Washington, který Žraloky zdolal 5:2 i díky dvěma gólům Jakuba Vrány, zatím nezveřejnil.

Reklama

Související témata: