Hlavní obsah

Tvrdé vystřízlivění. Slavii vyměnil za Řecko, Stoch však zažívá sezonu hrůzy

Byl za hvězdu. Slávističtí fanoušci ho milovali a těšili se, že si s populárním Miňem zahrají Ligu mistrů. Slavné soutěže se příznivci sešívaných dočkali, Miroslav Stoch však u toho nebyl. Po mistrovské sezoně vyměnil Eden za řecký ráj. Aspoň to od svého angažmá v PAOK Soluň očekával. Realita však je zatím úplně jiná.

Foto: Profimedia.cz

Miroslav Stoch na tiskové konferenci

Článek

Psal se 26. květen a Slavia na svém stadionu porazila Spartu, čímž jen potvrdila již předem jistý titul. V ten den se naposledy v sešívaném dresu představil Miroslav Stoch. Už v té době však věděl, že v kádru čerstvého mistra dále působit nebude a červenobílý trikot vymění za černo-bílé barvy řeckého PAOKu Soluň.

"Jsem šťastný, že jsem ode dneška součástí PAOK. Když přišla tahle nabídka, ihned jsem si vzpomněl, že jsme tehdy byli kousek od trofejí, ale nakonec jsme nezískali ani jednu. Je to pro mě velká motivace to napravit," vyprávěl tehdy natěšený Stoch, který v řeckém klubu působil již v sezoně 2013/14.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalista Slavie Miroslav Stoch slaví gól v síti Příbrami.

Ale zatímco jeho dnes již bývalý klub si užívá bitvy s Barcelonou, Dortmundem či Interem, třicetiletému rychlonožkovi se může o něčem podobném jen zdát. Jeho tým sice válí, v Super League je druhý jen o skóre za vedoucím Olympiakosem, Stoch má na tom zásluhu jen minimální.

Bez gólu, i mimo nominaci

Na celý zápas nastoupil jen hned na začátku svého nového angažmá v přátelském utkání proti nizozemskému Zvolle, od té doby si zahrál jen několikaminutové "štěky" v marném boji PAOKu o Ligu mistrů.

Výraznější prostor dostal až na přelomu října a listopadu. Ve třech zápasech řecké ligy si postupně připsal 73, 63 a 45 minut, gól nedal, do statistik se zapsal jen jednou žlutou kartou. V následujících třech se už nedostal ani do sestavy.

Hbitý záložník také přišel o místo ve slovenském národním týmu. Bude nový rok 2020 pro populárního Miňa úspěšnější?

Reklama

Související témata: