Hlavní obsah

Bitka s hvězdou! Mrázek se ohnal po legendě, vzápětí dostal pěstí a šel k zemi

Byl to pro Petra Mrázka hodně divoký večer. Český brankář ve službách Caroliny pomohl v NHL k výhře svého týmu nad San Jose 3:2, kromě výborného výkonu se však pustil i do potyčky s hvězdným Joe Thorntonem. A že se nevyplatí se po zkušeném bardovi ohánět, poznal hned vzápětí.

Foto: Chris Seward, ČTK/AP

Po zákroku na Petra Mrázka se rozpoutala bitka

Článek

Hurikáni vstoupili do utkání skvěle, když je už po necelé minutě hry poslal do vedení ruský útočník Andrej Svečnikov. Z vedení se však domácí příliš dlouho neradovali. Parádní kombinaci v podání trojice Labanc, Thornton a Sörensen zakončil do prázdné brány bezmocného Mrázka právě švédský útočník.

Domácí šli znovu do vedení krátce po polovině utkání díky trefě Gardinera, velmi zajímavý moment, který pořádně rozpumpoval nejen hráče na ledě, ale i fanoušky, však přišel vzápětí.

Sedmadvacetiletý český gólman po jedné z akcí Sharks podržel puk pod lapačkou. Ten se mu však pokusila vypíchnout legenda v dresu Žraloků Joe Thornton.

Pro to však Mrázek pochopení neměl a po hvězdě soupeře se ohnal hokejkou. Čtyřicetiletou oporu však nezasáhl. S tím se však kanadský útočník nespokojil a ostravského rodáka poslal pěstí k zemi. To nenechalo v klidu domácí hokejisty a následovala hromadná potyčka. Rozhodčí si však příliš situaci nekomplikovali, dvouminutový trest dostal jen český gólman, na čtyři minuty si šel odpočinout Thornton.

"Byla to od něj dost laciná rána, ale už jsem zažil horší údery. Dál se k tomu raději nebudu vyjadřovat," prohlásil Mrázek.

Foto: Chris Seward, ČTK/AP

Veliký závar před brankou Petra Mrázka

Další nepříjemnost pro Hurikány přišla těsně před koncem druhé třetiny, když Couture srovnal na 2:2. Do konce normální hrací doby již diváci branku neviděli, o vítězi tak museli rozhodnout samostatné nájezdy. A v nich už opět kraloval český gólman, který vychytal pokusy Labanca, Karlssona a Coutureho, na druhé straně se trefil Svečnikov a domácí se tak mohli radovat z výhry 3:2.

Petr Mrázek byl za svůj výkon vyhlášen třetí hvězdou utkání.

VIDEO: Sestřih zápasu Carolina - San Jose

Reklama

Související témata: