Hlavní obsah

Karlovy Vary - Vítkovice 9:1Vítkovice ostudně padly, potupné desítce však unikly

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Beránek 1 : 0
15. Koblasa 2 : 0
18. Raška 3 : 0
18. Černoch 4 : 0
26. Rachůnek 5 : 0
29. Kohout 6 : 0
35. Dej 6 : 1
46. Šik 7 : 1
52. Rachůnek 8 : 1
55. Kohout 9 : 1
Záznam online reportáže

Karlovy Vary

Hokejisté Karlových Varů zvítězili v pátečním utkání 25. kola extraligy doma nad Vítkovicemi vysoko 9.1. Hosté propadli a už po první třetině nabrali čtyřbrankové manko.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zleva Martin Kohout a Tomáš Kubalík z Karlových Varů se radují z gólu.

Článek

V sestavě Západočechů chyběl distancovaný kapitán Skuhravý i zranění Vondráček s Polákem, přesto domácí začali výborně. Hned v úvodních minutách si vynutili dvě přesilové hry, dvaadvacet sekund hráli dokonce v pěti proti třem. Branku sice nevstřelili, ale v 7. minutě se zásluhou gólu Beránka dostali do vedení.

Vyrovnat mohl Bukarts, ale Novotného nepřekonal a v rozmezí 15. až 18. minutě hosté zápas ztratili. Nejdříve u mantinelu obral chybujícího Krenželoka o puk Koblasa a následným blafákem nedal hostujícímu gólmanovi šanci. O tři minuty později překonal Svobodu v brance Vítkovic potřetí Raška a trenéři hostů se pokusili tlak domácích zastavit oddechovým časem. Hned 21 sekund po jeho skončení ale přidal Černoch čtvrtý gól.

Od druhé třetiny se do branky hostů postavil místo Svobody Dolejš, ale ani on dlouho nevydržel bez inkasovaného gólu. Ve 26. minutě u mantinelu vydoloval puk Flek a po jeho nezištné nahrávce navýšil vedení Energie Rachůnek. Zcela odevzdané Vítkovice mohly opět inkasovat o několik vteřin později, ale Gríger nastřelil jen tyč. Šestá branka domácích padla o tři minuty později, když po ose Koblasa - Černoch - Kohout zakončil posledně jmenovaný nejhezčí akci zápasu.

Vítkovice poté sice dokázaly snížit v přesilové hře na 1:6, žádné drama se ale nekonalo. Domácí utkání v pohodě dovedli do vítězného konce, ve třetí třetině jejich hra chvílemi připomínala exhibici. Po kombinačních akcích navíc přidali Západočeši ještě další tři góly a hosté jen těsně unikli potupné desítce.

25. kolo hokejové extraligy:
HC Energie Karlovy Vary - HC Vítkovice Ridera 9:1 (4:0, 2:1, 3:0)
Branky a nahrávky: 7. Beránek (T. Mikúš, Šik), 15. Koblasa, 18. Raška (Koblasa, M. Rohan), 18. Černoch (Kohout), 26. Rachůnek (Flek), 29. Kohout (Černoch, Koblasa), 46. Šik (Mikyska, M. Rohan), 52. Rachůnek (Flek, Gríger), 55. Kohout (Koblasa) - 35. Dej (Mallet, Bukarts). Rozhodčí: A. Jeřábek, Obadal - Ganger, Gerát. Vyloučení: 5:4. Využití: 0:1. Diváci: 3071.
Karlovy Vary: F. Novotný - Stříteský, Šenkeřík, Plutnar, Graňák, Eminger, Mikyska, M. Rohan - Flek, Gríger, Rachůnek - Beránek, T. Mikúš, Křemen - T. Kubalík, Raška, Šik - Kohout, Černoch, Koblasa. Trenéři: Pešout a Mariška.
Vítkovice: M. Svoboda (21. Dolejš) - Štencel, Šidlík, Kvasnička, Výtisk, Bodák, Trška, D. Krenželok - Bukarts, Roman, Schleiss - Mallet, Lakatoš, Dej - P. Zdráhal, Š. Stránský, Razgals - Guman, Werbik, Baláž. Trenéři: Petr a Trnka.

Reklama

Související témata: