Hlavní obsah

Kladno - Ml. Boleslav 3:1Boleslav ostudu nenapravila, Rytíři slaví i bez Jágra

MinutaMin. Tým Hráč Akce
18. Machač 1 : 0
20. Vondrka 1 : 1
27. Redlich 2 : 1
57. Stach 3 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Kladna vyhráli v pátečním utkání 25. kola extraligy ve středočeském derby nad Mladou Boleslaví 3:1. Rytíři dokráčeli k výhře i bez zraněného Jaromíra Jágra, který zápas sledoval v civilu ze střídačky. Mladá Boleslav tak nenapravila poslední domácí ostudu s Litvínovem.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Jaromir Jagr z Kladna sleduje utkání na střídačce v civilu. Jeho Rytíři vyhráli nad Mladou Boleslaví.

Článek
Fotogalerie

První možnost po oboustranně opatrném úvodu přišla v páté minutě, kdy jeli dva na jednoho Zbořil s Vondrkou, který zakončil, ale domácí brankář Godla se proti jeho střele stihl přesunout. Brzy poté na druhé straně našel Ondřej Bláha povedenou zadovkou od hrazení Melku, jenž však zblízka minul.

V osmé minutě došlo během první přesilovky zápasu na souboj Vondrky s Godlou znovu, strážce kladenské branky však zachránil situaci skvělou robinsonádou, když hostující kapitán zakončoval do odkryté branky.

V závěru úvodního dějství přišly i góly. Nejprve slavili domácí, když Keharovu ránu od modré čáry přizvedl pod horní tyčku clonící Machač. V čase 19:43 si spravil náladu Vondrka, který zůstal nekrytý před brankovištěm a po Zbořilově přihrávce překonal zblízka Godlu.

V 27. minutě vrátil Rytířům vedení Redlich, jenž se po Lakosově pokusu prosadil z dorážky. Po polovině zápasu se blýskl O'Donnell, když odvolal vyloučení na straně hostů. Ještě před druhou přestávkou nebyl daleko od vyrovnání Skalický, když mířil pod Godlovu vyrážečku, domácí gólman si ale poradil.

Třetí dějství provázela snaha domácích hráčů neudělat zbytečnou chybu a nenechat soupeře opět dotáhnout. Když už se Mladoboleslavští přece jen dostali k zakončení, vše jistil pozorný Godla. V končící 56. minutě při Ševcově pobytu na trestné lavici sice nejprve minul z otočky mezi kruhy O'Donnell, ale vzápětí definitivně rozhodl Stach.

25. kolo hokejové extraligy:
Rytíři Kladno - BK Mladá Boleslav 3:1 (1:1, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 18. P. Machač (Kehar, Redlich), 27. Redlich (A. Lakos, Machač), 57. Stach (Nash) - 20. Vondrka (A. Zbořil, Fillman). Rozhodčí: Hradil, Kika - Jindra, Zíka. Vyloučení: 2:3. Využití: 1:0. Diváci: 3117.
Kladno: Godla - Nash, Austin, A. Lakos, Kehar, Zelingr, Barinka - Bílek, Stach, Zikmund - Hajný, T. Kaut, O'Donnell - Redlich, P. Machač, Strnad - O. Bláha, Melka, Š. Bláha. Trenéři: D. Čermák, Lidický a Kregl.
Mladá Boleslav: Krošelj - Kurka, Ševc, Pláněk, Dlapa, Fillman, Hrbas - Klepiš, Jeglič, D. Šťastný - Vondrka, A. Zbořil, Skalický - J. Stránský, R. Zohorna, Lunter - P. Kousal, Najman, Cienciala. Trenéři: Rulík a Patera.

Reklama

Související témata: