Hlavní obsah

Liberec - Třinec 5:0Tygři slaví desátou výhru v řadě a poskočili na druhé místo

MinutaMin. Tým Hráč Akce
36. Kolmann 1 : 0
44. Šír 2 : 0
44. Birner 3 : 0
46. Zachar 4 : 0
58. Lenc 5 : 0
Záznam online reportáže

Hokejisté Liberce porazili v repríze finále minulé sezony Třinec 5:0, připsali si desátou výhru za sebou a v tabulce se posunuli na druhé místo před Oceláře. Dlouho vyrovnaný duel rozhodli domácí ve třetí třetině, ve které vstřelili čtyři góly. Premiérovým čistým kontem v sezoně se na výhře Bílých Tygrů podílel brankář Dominik Hrachovina.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Hokejisté Liberce se radují ze vstřelené branky.

Článek

Utkání začalo opatrně, ani jeden z týmů nechtěl udělat chybu. První vzruch přinesla 5. minuta, kdy domácí Musil u mantinelu tvrdě dohrál Ondřeje Kovařčíka a i za následnou bitku si vysloužil trest do konce utkání.

Oceláři ale s dlouhou přesilovkou naložili špatně a žádnou větší šanci si nevypracovali. Naopak mohli sami inkasovat, střelu Lence ale zastavila horní tyč Kváčovy branky. Poté se do dobré šance prokličkoval Ordoš, mířil ale těsně mimo. Na druhé straně zahrozil Martynek, Hrachovina však ukryl jeho střelu v lapačce.

Bezbrankový stav z první třetiny mohl zlomit ve 23. minutě liberecký Hudáček. Po střele Knota dorážel do odkryté branky, ale Třinečtí hrozbu odvrátili. Ve velké šanci se v polovině utkání zjevila dvojice Ordoš - Birner. Druhý jmenovaný střílel z mezikruží, ale Kváča byl na místě. Libereckou arénu rozjásal až sváteční střelec Kolmann, který ve 36. minutě tečoval Hanouskovo nahození mimo Kváčův dosah.

O další jásot se v liberecké aréně postaral ve 44. minutě Šír, který se dobře zorientoval před Kváčou a nahození mazáka Šmída dopravil do sítě. Radost ještě neutichla a na 3:0 pro Liberec zvýšil Birner, který se trefil z velkého úhlu po křížné přihrávce Ordoše. Zápas následně skončil pro Kváču, kterého nahradil junior Malík. Ten si ale ještě ani nesáhl na puk a už ho lovil ze své branky. Rychlík Zachar se prohnal kolem mantinelu a bekhendovou střelou mezi betony Malíka překonal.

O zkorigování stavu se v 54. minutě pokoušel Stránský, ale Hrachovina byl pozorný a premiérovou extraligovou nulu uhájil. O poslední gól se postaral v 58. minutě v oslabení Lenc, který zužitkoval krásnou přihrávku Filippiho.

25. kolo hokejové extraligy:
Bílí Tygři Liberec - HC Oceláři Třinec 5:0 (0:0, 1:0, 4:0)
Branka a nahrávky: 36. Kolmann (Hanousek, Zachar). 44. Šír (D. Špaček), 44. Birner (Ordoš, L. Hudáček), 46. Zachar (Hanousek), 58. Lenc (Filippi). Rozhodčí: Hodek, M. Sýkora - J. Frodl, Komárek. Vyloučení: 7:6, navíc A. Musil (Liberec) 10 min. a do konce utkání. Bez využití. Diváci: 6145.
Liberec: Hrachovina - Šmíd, Knot, Derner, Graborenko, Hanousek, Kolmann - Ordoš, L. Hudáček, Birner - Marosz, Filippi, Lenc - L. Krenželok, P. Jelínek, Zachar - J. Vlach, A. Musil, Šír - D. Špaček. Trenéři: Augusta a J. Kudrna.
Třinec: Kváča - Kundrátek, Gernát, Krajíček, M. Doudera, D. Musil, Galvinš - M. Stránský, P. Vrána, Hrehorčák - Hrňa, Marcinko, Dravecký - O. Kovařčík, M. Kovařčík, Chmielewski - Martynek, Š. Novotný, Adamský. Trenéři: Varaďa, Zadina a Raszka.

Reklama

Související témata: