Hlavní obsah

Liberec - Slavia 0:3Fotbalisté Slavie zvítězili v Liberci a vedou ligu o 14 bodů

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Škoda 0 : 1
23. Traoré 0 : 2
73. Ševčík 0 : 3
Záznam online reportáže

Liberec

Fotbalisté Slavie zvítězili v předehrávce 19. kola první ligy v Liberci jasně 3:0. Obhájce titulu rozhodl už v úvodních 23 minutách, kdy se trefili Milan Škoda a Ibrahim Traoré. V závěru první půle neproměnil hostující Tomáš Souček penaltu, ale v 73. minutě přidal třetí gól Petr Ševčík.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Hráči Slavie (zleva) Nicolae Stanciu, Milan Škoda, Tomáš Souček, Vladimír Coufal a střelec branky Ibrahim Traoré se radují z druhého gólu proti Liberci

Článek

Pražané v nejvyšší soutěži neprohráli už 25 zápasů po sobě a vedou tabulku o 14 bodů před druhou Plzní, která má k dobru sobotní utkání na Slovácku. Slávisté se vítězně naladili na úterní poslední zápas skupiny Ligy mistrů v Dortmundu. Liberec prohrál třetí z posledních čtyř kol, doma nebodoval poprvé po šesti ligových zápasech a v neúplné tabulce zůstal devátý.

Liberec se musel obejít bez čtveřice Musa, Oscar, Baluta a Kuchta, která hostuje na severu Čech ze Slavie. Netradičně na pozici defenzivního záložníka nastoupil obránce Mikula.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Tomáš Malinský z Liberce a Nicolae Stanciu ze Slavie v utkání 19. kola.

Slavia začala lépe a v osmé minutě otevřela skóre. Olayinka na hranici ofsajdu převzal míč, přiťukl Stanciuovi a jeho centr z pravé strany uklidil hlavičkou do sítě Škoda. Hostující útočník navázal na gól z minulého kola a připsal si 92. branku v lize.

Ve 20. minutě mohl zvýšit Souček, kterého ale ve velké šanci vychytal Nguyen. Na druhé straně chyboval gólman Kolář a před vápnem jen s velkým štěstím zablokoval Malinského.

Ve 23. minutě hosté zvýšili. Po Olayinkově centru sklepl Škoda míč na Traorého a ten překonal Nguyena. Domácí přidali a deset minut před pauzou mohli snížit. Po Coufalově promáchnutí postupoval sám na branku Malinský, ale trefil jen gólmana Koláře.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Tomáš Malinský z Liberce překonává Ondřeje Koláře v brance Slavie. Gól ale neplatil kvůli ofsajdu libereckého hráče.

Krátce nato měli slávisté ideální šanci zřejmě definitivně rozhodnout. Sudí Zelinka po zásahu videorozhodčího nařídil po zákroku Kačaraby na Bořila penaltu, kterou ale Souček kopl do středu branky, kde stál Nguyen. Reprezentační záložník jako druhý hráč v samostatné lize nedal za jednu sezonu tři pokutové kopy.

Hned po přestávce upadl po souboji s Takácsem ve vápně domácí Potočný, Zelinka ale penaltu pro Liberec neodpískal. Severočeši místy dostali v druhé půli favorita pod velký tlak, snižující gól však nedali. V největší šanci po Peškově střele za již překonaným Kolářem zaskočil Kúdela.

V 73. minutě Pražané definitivně rozhodli. Ševčík si narazil se Stanciuem, položil si Nguyena a proti svému bývalému klubu zamířil pod břevno. Liberci nebyl souzen ani jeden gól, Malinského dorážka v 89. minutě kvůli ofsajdu neplatila. Slavia v lize pošesté za sebou neinkasovala.

Slovan Liberec - Slavia Praha 0:3 (0:2)
Branky: 8. Škoda, 23. Traoré, 73. Ševčík. Rozhodčí: Zelinka - Paták, Kotík - Berka (video). ŽK: Hybš, Potočný, Mikula, Čech (trenér brankářů), Karafiát, Fukala (všichni Liberec). Diváci: 5326.
Liberec: Nguyen - Fukala, Kačaraba, Karafiát, Hybš - Mikula, Mara (79. Ju Kang-hjon) - Malinský (90. Gembický), Breite, Pešek (85. Dordič) - Potočný. Trenér: Hoftych.
Slavia: Kolář - Coufal, Takács, Kúdela, Bořil - Souček - Ševčík, Traoré (78. Provod), Stanciu, Olayinka (64. Masopust) - Škoda (70. Van Buren). Trenér: Trpišovský.

Reklama

Související témata: