Hlavní obsah

Snowboardová celebrita, která píše svůj vlastní příběh, oslavují Ledeckou i v zahraničí

Další neskutečná jízda, znovu s číslem 26. Tentokrát ne super-g, ale sjezd, stejně jako v olympijském Pchjongčchangu zkrácená trať. Těch podobností je až nebývale moc. Zázračná dívka, která kombinuje lyžování se snowboardingem se ale triumfem ve sjezdu znovu nesmazatelně zapsala do historie českého lyžování i srdcí sportovních fanoušků.

Ester Ledecká v Lake LouiseVideo: Zdroj: Sport Invest

 
Článek

Úžasný výkon, který čtyřiadvacetiletá rodačka z Prahy předvedla v pátečním sjezdu v kanadském Lake Louise nedal spát ani renomovaným zahraničním médiím, jaké ohlasy zaznamenala na svůj výkon nejlepší česká lyžařka?

Její kombinace stále nepřestává udivovat, i proto se ve většině příspěvků světových médií objevuje právě odkaz na to, že dlouhou dobu byl její hlavní disciplínou snowboard. Oficiální účet Světové lyžařské federace jí uznale dává kredit a své příspěvky komentuje například slovy: „Mrkejte, jak je snowboarditska schopná zvládnout sjezd Světového poháru."

Hrdí Rakušané, kteří mělí v loňském roce první tři ženy celkového pořadí Světového poháru sjezdu a jenž hodně spoléhali na svoji favoritku a loňskou vládkyni Lake Louise Nicole Schmidhoferovou, také ocenili výkon Ledecké. List Kurier oslavuje Ledeckou jako snwboardovou celebritu, který si píše svůj vlastní příběh.

Slavný franoucouzský L´equipe označuje výsledek závodu za překvapivý a Ledeckou hodnotí jako "perfektního outsidera". Její kombinaci snowboardingu a lyžování popisuje jako nebývalou, a její úspěch řadí k tomu nejúžasnějšímu, co kdy bylo v mužském nebo ženském zimním sportu k vidění.

Nechme se tedy překvapit, jestli po kanadském víkendu, kdy ve středisku Lake Louis pokračuje program dalším sjezdem a nedělním super-g, bude o mladé české bojovnici, která vrací naší malé zemi respekt svým sjezdovým umem, ještě více slyšet?

Reklama

Související témata: