Hlavní obsah

Opava - Jablonec 1:2Opava podlehla Jablonci a pod Balcárkem poprvé nebodovala

MinutaMin. Tým Hráč Akce
49. Doležal 0 : 1
70. Žídek 1 : 1
82. Pleštil 1 : 2
Záznam online reportáže

Fotbalisté Opavy v 19. kole první ligy doma podlehli Jablonci 1:2 a ve třetím utkání pod novým trenérem Jiřím Balcárkem poprvé nebodovali. Všechny góly padly až ve druhém poločase. Na vedoucí branku hostujícího Martina Doležala dokázal odpovědět opavský kapitán Jan Žídek, ale v 82. minutě utkání rozhodl střídající Dominik Pleštil. Severočeši zvítězili po třech kolech a posunuli se na čtvrté místo neúplné tabulky. Slezané jsou čtrnáctí.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Zleva Jan Sýkora z Jablonce, Karol Mondek z Opavy v utkání 19. kola nejvyšší fotbalové soutěže.

Článek

Opavští začali odvážně a mohli jít do vedení. Šulc po povedeném individuálním průniku posunul míč na pravou stranu a Mondek pálil těsně vedle jablonecké brány. Vzápětí si neporozuměli jablonecký stoper Břečka s brankářem Hrubým, dravý Šulc se probil k míči a ve skluzu poslal balon do tyče.

Slezané měli mírně navrch, ale zahrozili také Severočeši. Nejprve ránu Jovoviče vytěsnil mimo tyče brankář Fendrich, a pak jablonecký záložník pálil z hranice šestnáctky nad břevno domácí brány.

Foto: Sznapka Petr, ČTK

Zleva Jakub Jugas z Jablonce a René Dedič z Opavy.

Co se hostujícímu celku nepovedlo v závěru první půle, mu vyšlo zkraje druhé. Holík si po autu narazil míč s Považancem, pak poslal míč pod sebe na číhajícího Doležala, který pohotovou střelou k tyči propálil Fendricha. Ten přišel o svou neprůstřelnost, která trvala 399 minut. Krátce nato Doležal našel Sýkoru, jenž hlavičkoval těsně vedle Fendrichovy brány.

Opava prostřídala, zvýšila útočnou aktivitu a Jablonec měl problémy. V 70. minutě Hrabina poslal do vápna centr, na který si naskočil Žídek a hlavičkou do protipohybu Hrubého srovnal.

Slezané sahali po druhém gólu. Jugas zastavil Šulcovu ránu na brankové čáře a pak jablonecký stoper opět zastoupil Hrubého a vykopl z čáry i dělovku Součka. Simerského ránu zase vytáhl na roh gólman Hrubý.

A tak v 82. minutě udeřilo na druhé straně. Krobův centr přizvedl Svozil a střídající Pleštil, jenž byl na hřišti sotva tři minuty, trefil jabloneckou výhru svou premiérovou brankou v nejvyšší soutěži.

SFC Opava - FK Jablonec 1:2 (0:0)
Branky: 70. Žídek - 49. Doležal, 82. Pleštil. Rozhodčí: Dubravský - Horák, Poživil. ŽK: Svozil, Šulc, Souček - Kubista, Jovovič. Diváci: 2512.
Opava: Fendrich - Hrabina, Simerský, Svozil, Žídek - Řezníček (58. Jursa), Souček - Sus (58. Schaffartzik), Šulc, Mondek (86. Stáňa) - Dedič. Trenér: Balcárek.
Jablonec: Hrubý - Holík, Jugas, Břečka, Krob - Jovovič (86. Pilík), Kubista, Považanec (90.+1 Plechatý), Sýkora - Chramosta (79. Pleštil), Doležal. Trenér: Rada.

Reklama

Související témata: