Hlavní obsah

Budějovice - Příbram 2:0Spanilá jízda Jihočechů pokračuje. Porazili Příbram a jsou osm kol bez prohry

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Ledecký 1 : 0
50. Havel 2 : 0
Záznam online reportáže

Obdivuhodná série ligového nováčka z jihu Čech nebere konce. Tým trenéra Horejše v neděli porazil doma Příbram 2:0 a v posledních osmi kolech nenašel přemožitele. Středočeši naopak potřetí v řadě prohráli a jsou bez vítězství už dvanáct ligových kol.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Zleva Matej Mršič z Českých Budějovic a Michailo Cmiljanovič z Příbrami.

Článek

Hned v úvodní minutě málem domácí diváky rozjásal Čolič, ale z přímého kopu pálil jen do břevna. Vzápětí pak ve velice dobré pozici v pokutovém území zcela nekrytý Havelka branku Příbrami překopl.

Středočeši se mohli i přes veškerou bídu předváděnou v následujících minutách ujmout vedení, když domácí Čavoš nasměroval odkop do vlastního velkého vápna a Slepička se ve 3. minutě znenadání zjevil ve stoprocentní pozici, jenže Drobný jeho pokus vyrazil.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Jan Rezek z Příbrami.

Domácí byli dlouhé minuty lepším týmem. Solidně kombinovali, snažili se rozehrávat akce po křídlech, a když Mrsič utekl po pravé straně a naservíroval míč na malé vápno před příbramskou branku, poslal Ledecký Jihočechy do vedení.

Přestože domácí byli lepším týmem a dominovali, vyjádřit převahu dalšími brankami se jim nedařilo. V koncovce postrádali větší přesnost a trpělivost. Po rohu Čoliče se pak marně u sudího dožadovali faulu na Sivoka, jehož v pokutovém území zřejmě nedovolené zastavil Slepička.

Až těsně před pauzou se do šance protlačili nemohoucí hosté. A znovu jen díky shodě náhod. Po souboji Slepičky s Havlem se míč odrazil k Rezkovi, ale jeho ránu Drobný zkrotil.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Zleva Roman Květ z Příbrami, Jan Rezek z Příbrami, Ivan Schranz z Českých Budějovic a David Šimek z Příbrami.

Bezprostředně po pauze se dvakrát zaskvěl hostující tým. Nejprve se po akci z levé strany dostal do slibné palebné pozice Zeman, ale jeho pokus zpoza velkého vápna Drobný vyrazil na roh. A když za pár desítek vteřin sklepl nakopnutý míč Slepička pro Květa, brankář Jihočechů dělovku z velkého vápna mířící pod břevno vyrazil.

Snahu Středočechů o srovnání domácí rychle utnuli: Čolič zakroutil z levé strany přímý kop do pokutového území před Kočího a ránu nabíhajícího Havla zastavila až síť v hostující brance.

Zanedlouho mohl právě Havel náskok Jihočechů navýšit, když Kočí podrazil v pokutovém území unikajícího Čavoše a sudí nařídil pokutový kop. Autor druhé branky domácích však z penalty přestřelil.

Jihočechům nicméně dvoubrankový náskok proti zcela neškodnému soupeři v pohodě stačil k vítězství. Příbram totiž ve zbývajících minutách potvrdila, že je na hřištích soupeřů nejslabším týmem celé soutěže. A i po nedělním utkání zeje na jejím kontě z utkání venku nula bodů.

Dynamo České Budějovice - 1. FK Příbram 2:0 (1:0)
Branky: 9. Ledecký, 50. Havel. Rozhodčí: Královec - Nádvorník, Mokrusch. ŽK: Ledecký, Sivok - Šimek, Petrák. Diváci: 4114.
České Budějovice: Drobný - Čolič, Havel, Sivok, Novák - Čavoš, Havelka - Mršič (77. Ekpai), Javorek, Schranz (85. Táborský) - Ledecký (68. Brandner). Trenér: Horejš.
Příbram: Kočí - Tregler, Kodr, Šimek, Cmiljanovič - Polidar, Petrák, Květ (64. Alvir), Antwi (46. Zeman) - Rezek. Slepička (80. Stuparevič). Trenér: Nádvorník.

Reklama

Související témata: