Hlavní obsah

Porazil Spartu i Brno, přesto dostal padáka. Pardubice opět mění trenéra, kdo Bělohlava nahradil?

Pardubice

Hokejové Pardubice se už podruhé v sezoně rozhodly ke změně na trenérském postu. Vedení Dynama odvolalo Radka Bělohlava a Otakara Janeckého. Novým hlavním koučem se stal Milan Razým, jeho asistenty budou Petr Čáslava a Michal Mikeska. Tým poprvé povedou na úterním tréninku, zápasovou premiéru zažijí po reprezentační pauze 17. prosince v Mladé Boleslavi.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Milan Razým (vpředu) je novým koučem Pardubic.

Článek

Východočeši jsou v extraligové tabulce na posledním čtrnácté místě, od toho desátého je však dělí pouhé čtyři body. Vedení klubu se k odvolání Bělohlava rozhodlo navzdory tomu, že mužstvo pod ním o víkendu porazilo nejprve vedoucí Spartu a poté i Kometu Brno.

Bělohlav mužstvo převzal na začátku říjnu po Ladislavu Lubinovi, jemuž do té doby dělal asistenta. V devatenácti zápasech si připsal sedm výher. Ty poslední dvě proti Spartě a Brnu mu ale krk stejně nezachránily.

„Věřili jsme, že říjnová změna trenéra přinese posun Dynama do klidnějších vod, to se bohužel nepodařilo a Pardubice jsou stále na poslední příčce. I tak bych chtěl dosavadním trenérům poděkovat za odvedenou práci," řekl člen představenstva klubu Dušan Salfický.

Foto: Sport.cz

Slovenský útočník Miloš Bubela po podpisu smlouvy s Dynamem. Vlevo předseda představenstva a generální manažer klubu Dušan Salfický.

Bělohlavovým nástupcem se stal osmapadesátiletý Razým, jenž v extralize vedl Plzeň a Litvínov. Do nejvyšší soutěže se vrací po necelých deseti měsících, kdy byl v Litvínově ve funkci hlavního kouče nahrazen Jiřím Šlégrem. Největším trenérským úspěchem Razýma je mistrovský titul s Plzní z roku 2013.

„Rozhodli jsme se na post hlavního trenéra angažovat Milana Razýma, po konzultaci s ním budou jeho asistenty Michal Mikeska a Petr Čáslava. Petr zná hráče A týmu a to by mělo práci nového triumvirátu ulehčit. Ve stávajícím realizačním týmu nebude nadále působit videotrenér Denis Havel," doplnil Dušan Salfický.

Foto: David Taneček, ČTK

Trenér Radek Bělohlav ještě na střídačce Pardubic.

Mikeska jako hráč vybojoval extraligový titul pro Pardubice v roce 2005 právě s Petrem Čáslavou. O tři roky později vyhrál s Ufou ruskou Superligu. Na začátku ročníku 2016/2017 se po odvolání Petera Draisaitla stal asistentem trenéra A týmu Pardubic, v posledních sezonách trénoval dorost Dynama.

Čáslava coby hráč zažil osm MS, včetně toho zlatého před devíti lety. V polovině minulé sezony se stal asistentem Ladislava Lubiny a zůstal jím i v aktuálním ročníku pod Bělohlavem. S ním se ale minulý týden nepohodl a při výhrách nad Spartou a Brnem už na lavičce nestál. Nyní se opět vrací.

Bělohlavovo odvolání je pátým předčasným trenérským koncem v této sezoně extraligy. Nejdříve došlo na začátku října v Pardubicích na konec Ladislava Lubiny. Ve Zlíně následně skončil Antonín Stavjaňa a nahradil jej Robert Svoboda. V polovině listopadu se na brněnskou střídačku po odstoupení Petra Fialy vrátil klubový šéf Libor Zábranský, o týden později skončil v Litvínově jako trenér Jiří Šlégr, jehož nahradil Vladimír Kýhos.

Změnil se i realizační tým Hradce Králové: Vladimír Růžička doplnil 23. října na pozici hlavního trenéra Tomáše Martince.

Reklama

Související témata: