Hlavní obsah

Postup v Lize mistrů a vyhazov! Trenér Ancelotti na lavičce Neapole skončil

Praha

Krátce po postupu do osmifinále Ligy mistrů propustilo vedení neapolského fotbalového klubu trenéra Carla Ancelottiho. V předchozích devíti zápasech tým nevyhrál a v tabulce Serie A mu patří až sedmé místo. Podle médií by Ancelottiho mohl na lavičce italských vicemistrů nahradit bývalý kouč AC Milán Gennaro Gattuso.

Foto: Ciro De Luca, Reuters

Carlo Ancelotti byl od týmu Neapole i přes postup v Lize mistrů odvolán

Článek

Šedesátiletý renomovaný trenér skončil několik hodin po vysoké domácí výhře 4:0 nad Genkem, která Neapoli zajistila postup do vyřazovací části Ligy mistrů.

V minulosti dokázal Ancelotti získat tituly v Anglii, Francii, Německu i Itálii a třikrát vyhrát Ligu mistrů. V Neapoli strávil rok a půl, mužstvo pod jeho vedením letos skončilo v lize druhé.

Italský klub, který se před sezonou netajil vysokými ambicemi, nevyhrál v domácí soutěži sedm zápasů v řadě. Naposledy se ze zisku tří bodů radoval v domácí soutěži 19. října, kdy doma porazil Veronu 2:0.

Od té doby si bývalí Ancelottiho svěřenci připsali v sérii A pět remíz a dvě porážky. V součtu s Ligou mistrů pak Neapol nevyhrála dokonce devět zápasů v řadě a úterní vítězství nad Genkem už pozici ostříleného kouče zachránit nemohlo.

Reklama

Související témata: