Hlavní obsah

Červenobílá síla! Příští rok v Lize mistrů nashledanou, zářil Tvrdík. Už vyhlíží další titul

Praha

Hrdý, nadšený, šťastný. Slavia sice prohrála v posledním vystoupení v základní skupině Ligy mistrů v Dortmundu 1:2, ale Jaroslav Tvrdík, předseda představenstva klubu z Edenu, rozdával na sociálních sítích poklony na všechny strany. Dobře věděl, jaké jméno si tým Jindřicha Trpišovského v Evropě udělal. „Všichni již ví, kdo je Slavia Praha. Nádherný první rok v Lize mistrů. Příští rok nashledanou," nesl se na vlně euforie.

Sestřih zápasu Ligy mistrů Dortmund - SlaviaVideo: O2 TV Sport

 
Článek
Fotogalerie

Pražané vstupovali mezi evropskou fotbalovou smetánku s tím, že se chtějí ukázat. Nikdo ale netušil, jak konfrontace s velikány, jakými jsou Barcelona, Dortmund a Inter Milán dopadne. Leckdo předpovídal ostudu a to, že se klub bude muset spokojit už se samotným startem v Lize mistrů. „Nikdo se nám nakonec nesmál," těšilo Tvrdíka. „Slavia, kterou jsem si přál. Hrdost," psal na sociálních sítích jeden z šéfů úřadujících českých mistrů.

„Od dubna 2016 jsem měl obrovskou čest stát v čele českého klenotu - Slavie Praha. Nemá smysl připomínat, jaké tituly nebo poháry jsme drželi v rukou. Děkuji všem bez výjimky, kteří do toho dali svoje srdce. Dokázali jsme jediné - český fotbal má budoucnost, když mu dáme všechno," chrlil pozitivní náladu nejen do sešívaného tábora, ale do celého českého fotbalu.

Co na tom, že Slavia uhrála nakonec ve skupině nabité giganty jen dva body za nerozhodné výsledky na půdě Interu Milán a Barcelony, na evropské scéně obstála. Byť je pochopitelné, že řada fanoušků by byla ráda za lepší výsledky a po porážkách mudrovala, že dobré výkony nestačí. Příznivci si ale pouť Evropou užívali a přijeli poděkovat svěřencům kouče Trpišovského i do Německa.

"Více než 5000 fanoušků na zápase o čest v Dortmundu ukazuje, kam se klub za čtyři roky dokázal posunout. Červenobílá síla. Nádherný fotbalový rok 2019. Věřím s pokorou, že v roce 2020 budou na dresu již dvě zlaté hvězdy a budeme dál psát náš hrdý příběh v Lize mistrů," naznačil Tvrdík, že i budoucnost vršovického klubu vidí v růžových barvách.

Otázkou je, jak podzim zamává s kádrem Slavie. Řada hráčů si udělala velmi dobré jméno a jejich cena na fotbalovém trhu vzrostla. Rozpočet klubu se díky rozjetým projektům a nabitému kádru vyšplhal údajně nad sto milionů korun za měsíc, což je pořádná raketa. A jelikož se proslýchá, že katarský investor ustoupil od možnosti vstoupit do Slavie, možná bude v zimě třeba uvolnit z kádru i některou z hvězd, aby se zalepila díra v rozpočtu.

Jste spokojení s vystoupením fotbalistů Slavie v základní skupině Ligy mistrů?
Ano. Bez výhrad
29,4 %
Ano. Jen výsledky mohly být ještě lepší.
65,2 %
Ne.
5,4 %
Celkem hlasovalo 3469 čtenářů.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články