Hlavní obsah

Pocta! Souček vedle Messiho

Ocitl se v opravdu vybrané fotbalové společnosti. Slávista Tomáš Souček se dostal do ideální sestavy skupiny F Ligy mistrů portálu Whoscored.com.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Souček po utkání základní skupiny Ligy mistrů s Interem Milán.

Článek

V základních skupinách je dobojováno, a tak se objevila řada anket a hodnocení. Whoscored.com se specializuje právě i na vybírání ideálních sestav. Řada slávistů se dostala do sestavy kola na základě zápasových známek po předešlých úspěšných vystoupeních. Do sestavy po ukončení bojů ve skupinách se ale dostal jediný.

Figuruje hned vedle Lionela Messiho. Ocenění vnímal i přímo od soupeřů, ač pro sešívané poháry pro tuto sezonu skončily. „Když jsme odcházeli ze hřiště, slyšel jsem od Poláka Piszczeka, že takhle ještě český tým hrát neviděl," uvedl Souček po utkání v Dortmundu.

Ideální sestava skupiny F podle whoscored.com:
ter Stegen (Barcelona) - Hakimi (Dortmund), Hummels (Dortmund), Piqué (Barcelona), Alba (Barcelona) - Messi (Barcelona), Souček (Slavia), Arthur (Barcelona), Sancho (Dortmund) - Martínez (Inter), Suárez (Barcelona)
Ideální sestava po základní části všech skupin:
Navas (PSG) - Cuadrado (Juventus), Koulibaly (Neapol), Luis Palomino ((Bergamo), Davies (Bayern) - Messi (Barcelona), Kroos (Real), Thiago (Bayern), Mbappé (PSG) - Lewandowski (Bayern), Kane (Tottenham)

Sám, ač je defenzivním záložníkem obstaral polovinu slávistických gólů ve skupině - 2. Na padesátiprocentní podíl dosáhli ještě pětigólový Martínez z Interu a čtyřgólový Hakimi z Dortmundu.

Souček v posledním zápase dostal hodnocení 8,4 ve stupnici do deseti, za ním s hodnocením 7,9 byl nejlepší z dortmundských hráčů Brandt. Souček se v tomhle kole dostal ve skupině jako jediný v hodnocení nad osmičku, v sestavě kola s ním byli ještě Coufal a Bořil.

Reklama

Související témata: