Hlavní obsah

Vrba na lavičce Plzně končí! Už má nové angažmá, povede bulharský Razgrad

rjm, panSport.cz

Potvrzeno! Trenér Pavel Vrba po posledním podzimním ligovém utkáni opustí Viktorii Plzeň. Pro Sport.cz potvrdil informaci zdroj blízký vedení Viktorie. Informaci jako první zveřejnil iSport.cz. Podle informací Sportu je již západočeský klub domluvený na spolupráci se slovenským koučem Adrianem Gulou. Nové angažmá má však už i Vrba, je domluvený s bulharským mistrem Ludogorcem Razgrad.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Viktorie Plzeň Pavel Vrba na lavičce Plzně skončí

Článek

Viktorii se nedaří. I když Plzeň drží ve Fortuna lize druhé místo, s jejími výkony nepanuje spokojenost. Po nepřesvědčivých zápasech, které vyvrcholily porážkou na Slovácku (1:2), došla vedení západočeského klubu trpělivost.

Na lavičce tak skončí Pavel Vrba. Na jeho místo by měl nastoupit slovenský kouč Adrian Gula, jehož jméno bylo v minulosti již několikrát skloňováno i s možným angažmá v pražské Spartě.

Pro čtyřiačtyřicetiletého kouče hovoří podle dostupných informací především fakt, že je ochoten do kádru zapracovávat mladé fotbalisty. Právě neochota vsázet na mladé fotbalisty a přílišný důraz kladený na starší borce byly Vrbovi často vytýkány.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Viktorie Plzeň Pavel Vrba během utkání 2. předkola Ligy mistrů proti Olympiakosu Pireus.

Gula v současné době vede slovenskou jednadvacítku, jeho příchod do Štruncových sadů by však měl být jen otázkou času. Plzeň čeká ještě poslední zápas před zimní přestávkou, v neděli hostí Teplice. Tím by se však Vrbovo působení na lavičce západočeského klubu mělo uzavřít. "Došlo k dohodě obou stran, že trenér Vrba v klubu skončí," tvrdí zdroj Sport.cz.

Vrba však bez práce zůstane maximálně pár dnů, od ledna ho čeká nová výzva. Že končí na lavičce Viktorie, se ve fotbalovém prostředí rozkřiklo už před několika týdny, na stůl mu zákonitě přilétla spousta zajímavých nabídek. Na jednu z nich kývl. Podle informací Sport.cz povede bulharského šampiona Ludogorec Razgrad, kterého se týká jarní vyřazovací fáze Evropské ligy.

Padá tedy varianta, o které se v posledních dnech spekulovalo. A sice, že by převzal slovenskou reprezentaci, mimo jsou také spekulace o jeho zimním příchodu do ostravského Baníku. „Trenér Vrba dostal několik finančně zajímavých nabídek, dal však přednost sportovní stránce. Ludogorec má velké ambice i na evropské scéně, uvedl zdroj Sport.cz.

Reklama

Související témata: