Hlavní obsah

Konečně! Lékař prozradil první konkrétní informace o Schumacherově stavu

Ženeva/Praha

Byl to dlouho očekávaný moment. Pátého prosince se měl v kinech objevit dokument mapující kariéru legendárního pilota formule 1 Michaela Schumachera. O co šlo ale především, byl fakt, že v záběrech se měl poprvé od tragické nehody na lyžích z prosince roku 2013 objevit právě sám jezdec. Nestalo se. Fanoušci se tak prvních opravdu konkrétních informací o zdravotním stavu sedminásobného mistra světa dozvěděli až před pár dny.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Bývalý pilot formule 1 Michael Schumacher

Článek

"Buďte trpěliví, respektujte Michaelovo soukromí a držte mu palce." To jsou v souhrnu základní informace, které od osudného 29. prosince roku 2013 směřují od rodiny německé legendy k veřejnosti.

Zprávy o tom, že padesátiletý pilot může chodit a dokonce komunikovat, se střídají s informacemi, že bojuje o život a není schopen vnímat své okolí. S prvními, aspoň trošku konkrétními novinkami, přišel až teď lékař Jean-Francois Payen.

Takže pojďme ke konkrétním informacím. Michael Schumacher se dle zpráv dvaašedesátiletého lékaře nachází v bdělém stavu a to již posledních pět let. Další zpráva mluví o tom, že někdejší elitní pilot v současné době prvním rokem podstupuje intenzivní regeneraci, která by měla trvat celkem tři roky.

Foto: Sport.cz

Titulní strana nově oživeného webu Michaela Schumachera.

"Michaela pravidelně navštěvuji a mluvím s jeho rodinou. Pravidelně je informuji o tom, jaké pokroky dělá," sdělil Payen médiím.

Další konkrétní informace o tom, zda například německá legenda může mluvit, či je schopná pohybu, však sdělit odmítl. "Jeho žena Corinna vytvořila k Michaelově léčbě naprosto ideální podmínky. Dobře ví, jak závažná celá situace je, a jak dlouhá a těžká cesta je ještě před nimi," zůstal u obvyklých frází lékař.

Jednu z mála jistot pak potvrdil profesor Philippe Menasché, který zopakoval, že Schumacher podstupuje intenzivní léčbu kmenovými buňkami na klinice Georges Pompidou v Paříži.

Reklama

  Vítěz: L. Norris (McLaren) Velká cena Číny - kvalifikace na sprint Vítěz: L. Norris (McLaren) konec
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
  Velká cena Číny - sprint zítra 05 : 00
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny - kvalifikace zítra 09 : 00
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace