Hlavní obsah

Potvrzeno! Trenér Vrba končí ve Viktorii Plzeň. Co vzkázal fanouškům?

Aktualizováno

Potvrzeno. Trenér Pavel Vrba končí ve fotbalové Viktorii Plzeň. Klub ukončení spolupráce, o němž informoval server Sport.cz již v pátek, potvrdil na oficiálním webu s tím, že se známý kouč dohodl s vedením a od nového roku povede bulharský Ludogorec Razgrad. Plzeň opouští ve chvíli, kdy je tým na druhém místě tabulky Fortuna ligy. Na vedoucí Slavii ale ztrácí šestnáct bodů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Viktorie Plzeň Pavel Vrba a ředitel klubu Adolf Šádek.

Článek
Fotogalerie

O konci kouče Vrby se mluvilo už posledních pár týdnů, před několika dny už vše vypadalo jako hotová věc a zdroj Sport.cz vše potvrdil. Do mozaiky scházelo jediné, oficiální potvrzení o změně trenéra ze strany Viktorie Plzeň. To přišlo v pondělí v pravé poledne.

„Pavel Vrba odvedl během svého druhého působení ve Viktorii obrovský kus práce. Vrátil tým na mistrovský trůn, dokázal s ním postoupit ze základní skupiny Ligy mistrů i ze základní skupiny Evropské ligy. Zažili jsme opět spoustu krásných chvil i zápasů, které se nesmazatelně zapsaly do klubových kronik. Nyní jsme se však domluvili, že naše spolupráce skončí půl roku před vypršením kontraktu," uvedl generální manažer klubu Adolf Šádek.

„Vedli jsme otevřenou a velmi seriózní debatu o budoucnosti. Pavel Vrba zároveň obdržel velmi zajímavou nabídku ze zahraničí, kterou se rozhodl přijmout. Výsledkem jednání tedy je, že se naše cesty nyní rozejdou," vysvětlil Šádek.

„Rozcházíme se v dobrém, Pavlovi patří obrovská poklona a poděkování za vše, co pro Viktorii udělal. Jeho podíl na úspěších je nezpochybnitelný. Vždy zde bude vítaným a čestným hostem. A samozřejmě mu přejeme jen to nejlepší v jeho novém angažmá," dodal prezident klubu Tomáš Paclík.

Pavel Vrba se s Viktorií a hráči rozloučil po ligovém utkání s Teplicemi. „Všem v klubu jsem poděkoval za spolupráci. Poděkovat bych touto cestou chtěl i plzeňským fanouškům, kteří mě vždy podporovali a byli hlavně v domácích zápasech naším dvanáctým hráčem. Na tohle období ve Viktorce budu určitě rád vzpomínat. Nyní však cítím, že nastal správný čas na změnu. Viktorce přeju mnoho úspěchů a samozřejmě ji budu i nadále sledovat a držet palce," řekl Vrba, který se hned zkraje nového roku vrhne do nového angažmá.

Od 1. ledna nastoupí do pozice hlavního kouče v bulharském klubu Ludogorec Razgrad. Společně s Pavlem Vrbou končí ve Viktorii i jeho asistent Zdeněk Bečka a trenér brankářů Martin Ticháček, rovněž oni si vyzkouší angažmá v Bulharsku. "Doufám, že se někdy třeba potkáme v poháru a budu mít tu čest vrátit se na plzeňský stadion," dodal Vrba.

Jméno nového trenéra oznámí Viktoria Plzeň v následujících dnech. „Probíhají určitá jednání, naším cílem je představit nového trenéra ještě před koncem letošního roku tak, abychom na startu zimní přípravy 6. ledna byli kompletní," uzavřel generální manažer klubu Adolf Šádek. Veřejným tajemstvím je, že by měl Viktorii trénovat slovenský kouč Adrian Guľa.

Hodnotíte působení trenéra Pavla Vrby ve fotbalové Viktorii Plzeň jako úspěšné?
Ano
96,5 %
Ne
3,5 %
Celkem hlasovalo 3650 čtenářů.

Reklama

Související témata: