Hlavní obsah

Dortmund a Inter měl na lopatě, skolil až nováčka. I tak se bál, že ho trenér rozkouše

Praha

Těžko kousal roli smolaře, který ilustroval chabou produktivitu sešívaných v Lize mistrů. V domácích duelech s Dortmundem a Interem běžel sám na brankáře, ani jednou však Lukáš Masopust neuspěl a fotbalisté Slavie pak za zahozené šance zaplatili porážkou a vyřazením. Reprezentant teď dal gól aspoň Českým Budějovicím a přispěl k vysoké výhře 4:1. „Zase jsem míč netrefil úplně ideálně, ale měl jsem trochu více štěstí,“ srovnává s šancemi, jež proti gigantům nevyužil.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Lukáš Masopust byl v Lize mistrů za Smolíčka...

Článek

Podepsal se pod všechny tři úvodní góly. Na první dva přihrál Škodovi, respektive Coufalovi. Třetí dal sám.

„Nevím, jestli nejlepší, ale můj nejproduktivnější zápas ve Slavii. Tři kanadské body jsem asi ještě neměl. První poločas byl fakt skvělý, hráli jsme hodně dobře a všechno nám hrálo do karet," popisuje Lukáš Masopust vydařené loučení s mimořádným podzimem.

Velké promarněné šance z Ligy mistrů ho ještě zcela nepřebolely.

„V hlavě jsem je ale vůbec neměl. Chtěl jsem zakončit podobně jako proti Interu, opět mi to nesedlo, ale naštěstí padl gól. Nakonec se míč pomalu došoural za čáru," usmívá se.

Zachránilo ho až video

Prožil si však chvíli nejistoty. Rozhodčí mu nejprve odmával ofsajd, až pak gól potvrdilo video.

„Myslel jsem, že jsem si ofsajd pohlídal, což se nakonec také potvrdilo. Ale jak praporek zvedl, tak jsem se bál, že pokud bude ofsajd, tak mě trenér o poločase v kabině rozkouše," culí se Masopust.

Sešívaní se rychle posbírali po porážce v Dortmundu.

„Čtyři dny nám stačily. Sezona byla náročná. Člověku fond ubývá, ale jsme na takový režim zvyklí. Hrajeme často v týdnu, tělo si pak zvykne," přemítá a netají, že po krátké letní pauze teď každý v týmu vítá zimní přestávku.

Jaro bude bez pohárů

Masopust nechce spekulovat, zda se ještě vůbec dá ztratit šestnáctibodový náskok, který vedoucí Slavia na druhou Plzeň má. Sám je však zvědavý na jaro, během něhož slávisty nezvykle čeká jen patnáct ligových duelů a žádné pohárové.

„Pro mě úplně nová situace. Jsem ve Slavii rok, ale pořád jsme hráli anglické týdny. Uvidíme. Jsem zvědavý, jak se bude trénovat," líčí záložník, který by v létě neměl chybět na EURO 2020.

Reklama