Hlavní obsah

Horší než Oberhof! Příště jedu v plavkách, vtipkovala Davidová

Le Grand-Bornand

Vtipkovala, další bedna v předvánočním čase ji náramně rozradostnila. Ani počasí ji nakonec nerozhodilo. Biatlonistka Markéta Davidová po třetím místě v deštivém sprintu ve francouzském středisku Le Grand-Bornand pošesté vystoupila na pódium ve Světovém poháru.

Foto: Jaroslav Svoboda/jsphoto.cz , ČTK

Markéta Davidová skončila podruhé v sezoně Světového poháru třetí ve sprintu. Po bronzu z Östersundu uspěla v Le Grand-Bornand.

Článek
Fotogalerie

Mezi kapkami deště viděla terče perfektně a všechny sestřelila. "Z každé medaile jsem nadšená a je jedno, jaké jsou podmínky. Jsem šťastná za dvě nuly a že to klaplo," řekla dvaadvacetiletá biatlonistka České televizi.

Mohlo být snad ještě lépe. Po druhé střelbě ztrácela jen dvě desetiny na Tiril Eckhoffovou. S norskou vítězkou závodu ale v posledním kole dlouhém 2,5 kilometru na trati prohrála o dvacet vteřin. "Totálně mi došly síly, už toho bylo moc. V posledním kole jsem nabrala ztrátu," přiznávala Davidová, celkově přitom byla třetí nejrychlejší běžkyní.

I když skončila na výborném třetím místě, v dešti by pořád závodit nechtěla. "Ne, rozhodně ne. Tohle bylo snad horší než Oberhof," zmínila v rozhovoru na svazovém webu německé středisko, kde bývá tradičně mlha a ošklivé počasí. "Doufám, že tam bude hezky, když tady je tak hnusně."

Závod dokončila úplně promočená. Je čas na uschnutí. Ale na otázku, v čem pojede sobotní stíhačku, s úsměvem odvětila: "To nevím. Možná v plavkách. Fakt na sebe už nic nemám."

Na stupních vítězů dostala vedle medaile také plyšáka. "Toho myslím ocení jedna z mých sester, ten poputuje tam."

V hodnocení sprintu je Davidová, která získala v této disciplíně bronz i na úvod sezony v Östersudu, čtvrtá. V celkovém pořadí SP je sedmá a šanci na vylepšení této pozice bude mít v sobotním stíhacím závodu a v nedělním závodu s hromadným startem.

Reklama

Související témata: