Hlavní obsah

Mallorca - Sevilla 0:2Veselé Vánoce! Vaclík vychytal další čisté konto, Messi slaví jubilejní gól

Aktualizováno

Fotbalisté Sevilly zvítězili v 18. kole španělské ligy na hřišti Mallorky 2:0 a krátkou zimní přestávku stráví na třetím místě tabulky. Osmé čisté konto v ligové sezoně si připsal český brankář Tomáš Vaclík. Vedoucí Barcelona porazila doma Alavés 4:1 a 50. gól v letošním roce si připsal její útočník Lionel Messi.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český brankář Tomáš Vaclík

Článek

"Poslední zápas roku 2019. Třicet čtyři bodů, třetí místo, osm čistých kont. Veselé Vánoce!" hlásí spokojený Tomáš Vaclík z Mallorky.

Reprezentační gólman tentokrát příliš práce neměl. V závěru první půle jej sice domácí překonali, ale vyrovnávací gól na 1:1 neplatil kvůli ofsajdu. Po přestávce přidal pojistku Banega z penalty. Vaclík si připsal 96. ligovou nulu a už jen čtyři čistá konta mu scházejí ke vstupu do Klubu ligových brankářů.

„Jsme třetí, tedy tam, kde chceme být na konci sezony. Cíl je jasný - postoupit do Ligy mistrů, což je sen klubu, nás hráčů i fanoušků. Všichni si dobře uvědomují, že je to něco jiného než Evropská liga," poukazuje brankářská jednička české reprezentace.

Pohled na tabulku je příjemný. Přesto zůstává gólman opatrný. "Má svoji váhu být třetí v jedné z nejlepších lig na světě. Ale zase po loňské zkušenosti, kdy jsme i pár kol vedli, a přitom jsme stejně nakonec skončili šestí, průběžné umístění moc nepřeceňuju. Je příjemné, ale čeká nás ještě 20 zápasů, takže sezona bude ještě dlouhá," upozorňuje Vaclík.

Skvělá bilance Pana Božského

Barcelona si po středeční bezbrankové remíze a rozpačitém výkonu s Realem Madrid třetí ligovou ztrátu po sobě nedovolila a po dvou nerozhodných výsledcích zabrala. Proti Alavésu se prosadili všichni tři z hvězdného útočného tria Griezmann, Suárez a Messi. Argentinský kanonýr dosáhl na 50 branek za jeden rok podeváté za posledních deset let. Jednou za domácí skóroval i Vidal.

Barcelona se v historické statistice počtu gólů ve španělské lize přiblížila na jednu trefu Realu, který má k dobru nedělní utkání. Katalánci od roku 1929 nastříleli v domácí soutěži 6136 branek.

Španělská fotbalová liga - 18. kolo:
Mallorca - FC Sevilla 0:2 (20. Diego Carlos, 63. Banega z pen.)
FC Barcelona - Alavés 4:1 (14. Griezmann, 45. Vidal, 69. Messi, 75. Suárez z pen. - 56. Pons)
Villarreal - Getafe 1:0 (52. Gómez)
Valladolid - Valencie 1:1 (83. Guardiola - 90.+4 Vallejo)

Reklama