Hlavní obsah

Inter - Janov 4:0Udine bez Baráka slaví další výhru, Inter se prostřílel na první místo

Aktualizováno

Fotbalisté Udine v 17. kole italské ligy porazili Cagliari 2:1. Hosté podruhé v sezoně dvakrát za sebou prohráli a před krátkou zimní přestávkou mohou přijít o páté místo v tabulce. Český záložník Antonín Barák zůstal jen na lavičce náhradníků domácího týmu. Fotbalisté Interu Milán rozdrtili FC Janov 4:0 a krátkou zimní přestávku stráví v čele tabulky o skóre před Juventusem Turín.

Článek

nter v posledním utkání roku potvrdil, že po letním příchodu trenéra Antonia Conteho prožil velmi úspěšný podzim. Milánský celek proti Janovu od začátku zcela dominoval a nedal hostům sebemenší šanci. Dva góly dal útočník Lukaku, který se s 12 brankami posunul na druhé místo střelecké tabulky.

Inter vyhrál 13 ze 17 kol a jedinou ligovou porážku utrpěl s Juventusem. V čele Serie A zakončí rok poprvé po čtyřech letech. Ve skupině Ligy mistrů obsadil třetí místo před pražskou Slavií a na jaře si zahraje Evropskou ligu proti Ludogorci Razgrad, který nově vede bývalý plzeňský kouč Pavel Vrba.

Zápas v Udine rozhodl v 85. minutě Fofana, který okamžitě odpověděl na vyrovnávací gól z předchozí minuty. Domácí záložník si vedle vítězné branky připsal v utkání i asistenci.

Italská fotbalová liga - 17. kolo:
Udine - Cagliari 2:1 (39. De Paul, 85. Fofana - 84. Joao Pedro),
Inter Milán - FC Janov 4:0 (31. a 71. Lukaku, 33. Gagliardini, 64. Esposito z pen.)
FC Turín - Spal Ferrara 1:2 (4. Rincón - 42. Espeto, 81. Petagna).

Reklama

Související témata: